BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
KPSS

2016 EKPSS sonuçları öğren yerleştirme

2016 EKPSS sınavı bugün başladı. 60 dakika sürecek olan sınavda adaylar memur olabilmek için ter döküyor. Peki EKPSS sonuçlarında yerleştirme nasıl yapılacak?

EKPSS 2016 sınavı başladı. Adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken yerleştirme nasıl yapılacka? EKPSS'de atanmak isteyen adaylar kaç puan almalı? Detaylar memurhaber.com'da.

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir Tercih Kılavuzu hazırlanarak ÖSYM’nin internet adresinden yayımlanacak. Tercih Kılavuzda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacak. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM’nin internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacak.

74 BİN KİŞİ SINAVA GİRECEK 

Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 03 Mayıs 2016 -16 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. Sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurdu. Bu sene sınava başvuran engelli memur adayı sayısı ise 74.428 olarak belirlendi.

Adayların sınava giriş belgelerinde yazılı araçlarla birlikte sınava giriş yerlerinde olmaları gerekiyor. Ayrıca adayların sınava girmeden bir gün öncesinde sınava giriş binalarını da görmelerinde yarar bulunuyor. Adaylar, T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle birlikte https://ais.osym.gov.tr adresine girerek sınava girecekleri bina ve salonların adresini öğrenebiliyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR