BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
KPSS

2016 e-YDS başvuruları başladı

13 Şubat 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak olan e-YDS başvuruları 28 Ocak 2016 tarihinde başladı. e- YDS başvuruları 01 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek. Peki e-YDS'ye nasıl başvurulur?

e-YDS başvuruları başladı. Merkezi, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak olan e-YDS başvuruları 28 Ocak 2016 tarihinde başladı. 01 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek olan başvurular nasıl yapılacak. Detaylar haberimizde..

2014 yılında uygulamaya başlanan ve devam eden e-YDS uygulaması için başvurular başladı. 01 Şubat 2016'ya kadar devam edecek olan başvuların detayları ÖSYM sitesinde yerini aldı.

KONTENJAN DOLDUĞUNDA SONA ERECEK

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklar. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00'te başlayacak ve kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00'de sona erecek.

FOTOĞRAF GÜNCELLEMENİZ GEREKİYOR

Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapabilecekler. (Geçerli fotoğraf; son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.)

KONTENJAN SAYISINA DİKKAT EDİN!

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 196, İstanbul'da 424, İzmir'de 80 kişilik olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı ÖSYM'nin sitesinde yer almakta.

DİKKAT! 12 AY BOYUNCA SINAV ÜCRETİ ÖDEYEMECEKSİNİZ

e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir. e-YDS'ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı (12 ay) boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engellenecektir.

e-YDS başvuru kılavuzu için tıklayınız

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR