BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.427,58
GÜNCEL

2016 ALES ne zaman açıklanacak?

2016 ALES sınavı dün sona erdi peki ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte ALES hakkında ayrıntılı bilgi...

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) dün yapıldı. 2016 ALES sınav sonuçları soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) saat 9.30'da başladı. ALES'e giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki 2016 İlkbahar Dönemi ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar Dönemi bugün saat 9.30'da başladı. Sınava giren binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen ALES 25 Mayıs Çarşamba günü ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden duyurulacak.

ALES SORU VE CEVAPLARI

8 Mayıs Pazar günü saat 9.30'da başlayan ALES sınavına giren adaylar ilkbahar dönemi soru ve cevaplarını merak etmeye başladı. ALES soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı konusunda net bir tarih belli değil. ÖSYM'nin düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından aşağıda belirtilen linkte yayınlanacak.

ALES SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Senede iki defa yapılan ALES sınavlarının ikincisi 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak.

Başvuruları ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek olan adaylar için ALES Sonbahar Dönemi 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Sınava girecek olan adayalar başvurularını 27 Eylül - 10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecekler. Sınava başvuru yapan adaylardan sınav başvuru ücreti olarak 80 TL alınacak. Sınavlar Türkiye'deki 81 il merkezinde, Lefkoşa'da ve Bişkek'te aynı gün ve saatte uygulanacak.

ALES NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılır. Bu iki dönemde yapılan sınavlar ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar Sınavı olarak adlandırılır.

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, Yurtdışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde, ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR