BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

2016 ALES başvuruları ne zaman başlıyor?

Akademik kariyer hedefleyen adayların aşaması gereken ilk sınavlardan biri olan ALES 2016 sınav başvuru tarihleri belli oldu. Peki 2016 ALES bahar dönemi sınav başvuruları ne zaman başlıyor? ALES başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2016 İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES) başvurularının 15-28 Mart tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.

Başvurular, ÖSYM’nin resmi web adresinde başvuru tarihleri arasında yayınlanacak 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ile yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) gerçekleştirebilecek.

ALES SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Adayların 70,00 TL olan sınav bedelini kılavuzun son sayfasında yer verilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırması gerekiyor.

2016 ALES SINAVINA BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini, Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 15 - 28 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR