BIST 9.092
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,54
ÖĞRETMEN

2016 ALES başvuruları başladı

2016 ALES başvuruları bugün başladı. ALES başvuruları 28 Mart'a kadar sürecek. ALES başvurusu nasıl yapılır? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

2016 ALES başvuruları ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı ÖSYM'den geldi. ALES başvruları bugün başladı. ALES başvuruları 28 Mart' kadar sürecek. Peki ALES'e nasıl başvuru yapılır? İşte bütün detaylar...

Her yıl Milli eğitim Bakanlığı tarafından belli dönemlerde ALES sınavları gerçekleştirilmektedir. Bu sene yapılacak olan Akademik Personel ve lisans üstü eğitim giriş sınavı bahar dönemi sınavı 8 mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınava girecek olanlar sınav başvurularını 15 - 28 mart tarihleri arasında gerçekleştirilmelidir. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre 2016 yılının ilk bahar ALES sınavı 8 mayıs 2016 pazar günü yapılacak.

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

ÖSYM kurumunun 2016 sınav takvimine göre ise ALES başvuruları 17 Mart 2016 perşembe günü başladı. Başvurular 17 Mart tarihinden itibaren 28 marta kadar devam edecektir. Son başvuru tarihi ise 28 mart 2016 pazartesi günü olacaktır. Başvuru yapmak isteyenler 28 mart tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir. 

Sınava girenler sınan sonuçları açıklandıktan sonra 3 yıl süre ile bu sınav sonuçları geçerli sayılacak. Başvuru yapacak olanlar ÖSYM kurumunun resmi internet sitesinden yayımlanacak olan 2016 ALES ilk bahar dönemi başvuru kılavuzuna göre başvurularını yapmaları gereklidir.

BAŞVURU İKİ ŞEKİLDE YAPILABİLİR!

ALES başvurusunu iki türlü gerçekleştirebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra artık çoğu başvuruyu internet üzerinden gerçekleştirebilmektesiniz. ALES başvurusu da bunlardan bir tanesidir. ALES başvurusunu internet üzerinden ÖSYM kurumunun resmi internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden başvuru yapabilmeniz için ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğraf ve geçerli eğitim bilgisi bulunmalıdır. ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli fotoğraf ve geçerli eğitim bilgisi bulunanlar başvurularını kendi başlarına internet üzerinden ÖSYM kurumunun işlem takvimi sistemine giriş yapmalıdır.

Giriş yaptıktan sonra işlem tipi seçeneklerinden başvurular seçeneğini seçmelidir. Başvurular seçeneğini seçtikten sonra yapılabilecek olan başvuru seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu başvuru seçenekleri içinden 2016 ALES ilk bahar dönemi seçeneğini seçmeniz gereklidir. Bu seçeneği seçtikten sonra başvuru işlemine devam edebilirsiniz.

GEÇERLİ FOTOĞRAFI VE EĞİTİM BİLGİSİ OLMAYANLAR NE YAPMALI?

İnternet üzerinden başvuru yapabildiğiniz gibi başvuru merkezlerinden de başvuru yapabilirsiniz. ÖSYM aday işlemleri sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi olmayan adaylar başvurularını başvuru merkezlerinden yapabilirler. Eğitim bilgisinde eğer bir değişiklik yok ise ÖSYM başvuru merkezlerinden başvurularını kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

Eğer eğitim bilgilerinizde bir değişiklik var ise adaylar başvurularını sadece ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilirler. ALES sınavına girecek olanlar başvuru ücretlerini yatırmaları gereklidir. Bu seneki yapılacak olan ALES sınavının başvuru ücreti 70 TL olarak belirlenmiştir.

Adaylar başvuru ücretlerini internet üzerinden veya anlaşmalı bankalardan yatırmalıdırlar. Adaylar başvuru ücretlerini başvuru kılavuzunun son sayfasında yer alan anlaşmalı bankalardan birisine yatırabilirler. Ya da internet üzerinden de başvuru ücretini yatırabilirsiniz.

BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Adaylar başvuru ücretlerini internet üzerinden ÖSYM kurumunun resmi internet sitesinde yer alan ödemeler bölümünden başvuru ücretini ödeyebilirler. Adaylar ödemeler bölümünden  kredi kartı veya banka kartı ile başvuru ücretlerini başvuru süresi boyunca yatırabilirler. Adaylar başvurularını 28 mart pazartesi günü saat 23:59 a kadar gerçekleştirebilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR