BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
ÖĞRETMEN

2016 Ağustos öğretmen atamaları ne zaman belli olacak?

2016 Ağustos öğretmen atamalar ne zaman belli olacak sorusu atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konu. Ağustos ayında kaç kişinin atanacağı 9 Mart 2016'da belli olacak.

2016 Ağustos öğretmen atamaları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı belli oldu. Atanacak öğretmen sayısı 9 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. Peki ortalama kaç öğretmen atanması tahmin ediliyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, Ağustos ve Şubat dönemleri olmak üzere yılda 2 defa öğretmen atamaları gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda Ağustos-Eylül döneminde atanacak öğretmen sayısı Kasım-Aralık dönemlerinde belli olmuştu ancak Mart ayına girdiğimiz şu günlerde Ağustos ayında yapılacak öğretmen atama sayısı henüz belli olmadı.

Kasım ayında yapılan seçimler, öğretmen atamaları sisteminin kısmen olsa da değiştirilmesi, Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması ve gündemin yoğun olması ile birlikte öğretmen atamaları ile ilgili görsel ve yazılı medyada çıkan yalan veya yanlış haberler süreci uzattı ve KPSS/ÖABT'ye hazırlanan öğretmen ve öğretmen adaylarını umulmadık bir strese soktu.

EMEKLİ OLANLARIN YÜZDE 50'Sİ KADAR ATAMA YAPILABİLİYOR

Bütün bu zorlu zamanların ardından nihayet 2016 yılı Ağustos-Eylül döneminde MEB'in atayacağı öğretmen sayısı belli oluyor. Bilindiği üzere yıl içerisinde emekli olan öğretmenlerin yerine(bir önceki yıl-bir sonraki yıl) kanun gereği emekli olanların minimum %50'si kadar öğretmen ataması yapılır.

Yani 2015 yılında emekli olan 11 bin öğretmenin yerine mecburen en az 5 bin 500 öğretmen ataması yapılcak. Bu açıklama ağustos ayında atama olmama ihtimalini gündeme getirenler için kanun ile verilmiş en güzel cevap.

EN AZ 20 BİN ÖĞRETMEN ATANMASI BEKLENİYOR

Öte yandan başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları irdelendiğinde Ağustos ayında en az 20 bin öğretmen ataması garanti. Dolayısıyla 9 Mart 2016 tarihinde 2016 yılı Ağustos dönemi öğretmen atama kontenjanı belli olacak. Verilecek kontenjan zaman içinde, yani bulunduğumuz aydan Eylül ayına kadar geçen süreçte artabilir ki bunun örnekleri neredeyse geçtiğimiz her yılda var. Verilecek kontenjanın 20-40 bin arasında olması bekleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR