BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
ÖĞRETMEN

2016 aday öğretmen görev il tercihi yapma MEBBİS giriş ekranı

MEBBİS giriş ekranı ile aday öğretmenler görev ilini tercih edecekler. Peki MEBBİS öğretmen girişi ile tercih işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Aday öğretmen tercih ekranı olan MEBBİS son günlerde sıkça ziyaret ediliyor. Öğretmen atamaları geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Şimdi ise aday öğretmenlerin tercih işlemleri başladı. Peki bu işlemler nasıl gerçekleştirilir ?

Öğretmen atamalarının ardında ikinci aşama olan tercih işlemleri başladı. Aday öğretmenler 15-18 Şubat tarihleri arasında il görev tercihi yapacaklar.

ADAY ÖĞRETMENLERİN ATAMASI NASIL YAPILACAK ?

Aday öğretmenlerin başvurusu iki aşamada gerçekleşiyor. Bunlardan ilk aşama aday öğretmenlerin yarın mesai bitimine kadar ilk başvuru kapsamında eğitim kurumu tercihini yapacak, ikinci aşama olarak 15-18 Şubat'ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecek.

Aday öğretmenlerin yetiştirilmek üzere il emrine atamaları 19 Şubat'ta yapılacak, ildeki görev yerleri ise 25 Şubat'ta valiliklerce belirlenecek.

ADAY ÖĞRETMENLER TERCİHİ MEBBİS İLE NASIL YAPACAK?

Aday öğretmenler MEBBİS giriş ekranına giriş yaparak, eğitim kurumları arasından en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu tercih edebilecekler. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça adaylar tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih sırasında “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” veya  “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini seçerek, tercih dışı atanmayı da kontrol altına alabilecek.

ATANAMAYAN ADAYLAR NE OLACAK ?

Tercihlerine atanamayan adaylardan (b) seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

İlk atama ve millî sporcu kapsamında aday öğretmen olarak atanacaklar, birinci aşamada en fazla 40 (kırk) eğitim kurumu tercihinde, ikinci aşama başvurularında ise yetiştirilmek istedikleri en fazla 10 (on) il tercihinde bulunacaktır.

MEBBİS GİRİŞ EKRANI NEDİR?

MEBBİS'in açılımı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısaltmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS olarak ifade ediliyor. Başta e-Okul olmak üzere birçok hizmet, online olarak MEBBİS sayesinde kullanıcılara iletilir. MEBBİS içerisinde birçok elektronik uygulama barındırmaktadır. Bu uygulama modüllerinde bazı şunlardır: e-burs modülü,e-yatırım modülü,yönetici modülü,faaliyet modülü,e-mezun...Bu elektronik uygulamalar sayesinde eğitim camiasında görev yapan her düzeyde çalışan (müdür, yönetici, öğretmen v.s.) kendileri için uygun modülleri kullanarak elektronik ortamda işlemler yapma imkanına kavuşuyor.

MEBBİS; kişilerin özlük , kimlik , sendika , hizmet yılı , hizmet puanı , bakmakla yükümlü olduğu kişiler ve izin işlemleri , hastalık ve refakat izni gibi daha birçok bilginin bulunduğu bir sistemdir.

MEBBİS'E NASIL GİRİŞ YAPILIR?

MEBBİS  sistemine girmek için ; öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahibi olunmalı. Mebbis kullanıcı adı ve şifresini öğretmenler okul müdürlüğünden alabilir. MEBBİS sistemine giriş yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu girilir ve  MEBBİS giriş butonuna basılıyor ve sisteme giriş sağlanır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR