BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
KPSS

2015 ALES yorumları sorular nasıldı kolay mıydı zor muydu?

ALES sonuçları bugün gerçekleşen sınava giren herkesin en çok merak ettiği soru... Peki sorular nasıldı zor muydu kolay mıydı? Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz...

2015 ALES Yorumları kolay mıydı zor muydu? 2015 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı 10 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleşti. Zorlu maraton nihayet sona erdi. Adaylar yoğun bir maratonun ardından sınavda ter döktü. Peki size göre 2015 ALES yorumları kolay mıydı zor muydu?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) bugün yapılacak. Sınav, 81 il merkezi ile Bişkek'te saat 09.30'da başlayacak ve adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan testleri yanıtlamaları için 150 dakika verilecek. Sınavda uygulanacak testin sayısal bölümünde 40'ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2 testleri), sözel bölümünde ise 40'ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2 testleri) yer alacak. Adaylar 4 testten, hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek en az 120 soru cevaplandırmış olacak. Sınav sonuçları üç yıl süreyle geçerli olacak.

2015 ALES Puan Hesaplama Motoru (Yeni Sistem)

ALES Puan Hesaplama Motoru


 

Uyarı: Ales puan hesaplama motoru sonuçlarında puanlamalar sınava göre +‐2 puan farklılık gösterebilir.

Ales Puan Hesaplama Motoru Nasıl Kullanılır?

Sözel puanınızı kullanacaksanız; ALES Puan Hesaplama Motorunda Sözel 1, Sözel 2, Sayısal 1 alanlarını doldurunuz. Sayısal 2 alanının puan katkısı olmayacaktır.

Eşit ağırlık puanınızı kullanacaksanız; ALES Puan Hesaplama Motorunda Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1 alanlarını doldurunuz. Sözel 2 alanının puan katkısı olmayacaktır.

Sayısal puanınızı kullanacaksanız; ALES Puan Hesaplama Motorunda Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1 alanlarını doldurunuz. Sözel 2 alanının puan katkısı olmayacaktır.

Ales Puan Hesaplama Motorunda Puan Farklılıkları Neden Oluşur?

Ales puan hesaplama motoru ortalama bir standart sapmayı baz alarak en yakın sonucu size sunar. Sınavlar arasındaki standart sapma puanları farklılık gösterdiğinden sonuçların da farklılık göstermesi normaldir.

Örneğin; 2011 ales netleriniz ile elde ettiğiniz 85 puan 2013 ales standart sapması baz alınarak hesaplandığında 82 çıkabilir.

YORUMLARINIZI BIRAKIN!

Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve diğer yorum yapacak olan sınava giren arkadaşlarınıza fikirlerinizi söyleyebilirsiniz.

YORUMLAR ALT TARAFTA YAPILMAKTADIR.SİZDE YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ

 

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR