BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

2014'te memur maaşı ne kadar olacak?

Memur Sen toplu sözleşmede memurlar için isteniler zam oranlarını açıkladı. Memur Sen memurlar için 2014 yılında 6+6'lık zam istedi.

2014 yılının ilk 6 aylık diliminde yüzde 6 ikinci 6 aylık diliminde yüzde 6 olmak üzere toplam yüzde 12'lik maaş zammı istediklerini belirten Konfederasyon Başkanı Ahmet Gündoğdu, "2015 yılı içinde 6 artı 6 olmak üzere yüzde 12'lik bir zam talebimiz var." diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 2014-2015 yıllarını kapsayan kamu görevlileri toplu sözleşme görüşmeleri öncesi kamu idaresine sunacakları taleplerini konfederasyonun Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

11 hizmet kolunun 10'unda Memur-Sen, 1'inde ise KESK'in yetkili olduğunu aktaran Gündoğdu, memur sendikacılığının başladığı günden bu yana yolculuğunu hizmet kolu esası ile yaptığını belirtti. Gündoğdu, "Hizmet kolu esas alındığı için ilk yıllarda Memur Sen'in 2002-2003'te hiç hizmet kolu yoktu. Talep ve imza yetkisi yoktu. 2004'te Diyanet-Sen'le masaya oturmaya başladık. Ama genelde hizmet kolu sayı Kamu-Sen'de olduğu 5 yıllık sürede 3 hizmet kolu KESK'in 8 hizmet kolu Kamu-Sen'in di. Hiç anlamı yoktu. Sonra hizmet kolu 6'ya 5 Memur-Sen'in oldu. Geçen yıl Kamu-Sen ve KESK'in üye sayısı Memur-Sen'de fazla mazereti geldi. Bu yıl Allah'a hamd olsun tüm mazeretlerin bittiği her ikisinin toplamından daha fazla sayıyı ve 11 hizmet kolundan 10'una sahip olarak rakiplerin oluşturduğu dedikodu ve kirliliğe son verildi.Toplu sözleşme masasında resmi pazarlık yetkisi olan 11 hizmet kolu var. Bunun 10'unda Memur-Sen yetkili 1'inde KESK yetkilidir. Genel toplu sözleşmede en çok üye sahibi konfederasyonda Memur-Sen'dir. Bundan sonrada bolca istekler dedikodular duyacaksınız bunun masa da hiçbir geçerliliği yoktur." diye konuştu.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ; İŞ GÜVENCESİ"

Çözüm sürecindeki kırmızı çizgilerini ifade ederken şehitleri, şehit yakınlarını üzmemek, demokratikleşme, vatanın bütünlüğü, dil, bayrak gibi kavramları net ortaya koyduklarını kaydeden Gündoğdu, "Çalışma hayatı ile ilgili de net kırmızı çizgimiz iş güvencesidir. Onlarca çalışmada bunu dile getirdik. Onun için taşeronlaşmaya, esnek çalışmaya ve iş güvenliğine zarar verecek yaklaşımlara şiddetle karşıyız." şeklinde konuştu.

MEMUR SEN NELER TALEP ETTİ?

Taban aylığa zam talebinin 1 milyon 800 bin mevcut emekliyi de kuşatan bir kavram olduğunu belirten Ahmet Gündoğdu, "Şu andaki tüm çalışanların tamamını da kapsayan bir kavram. Taban aylığa istediğimiz 2014 için 100 TL zam var ki bu hizmetçiden müsteşara tamamı için 100 TL olması dolayısıyla makasın daralmasına karınca kararınca bir katkı sunan zam. Bu emekliye yansıyan boyutuyla da önemli. Taban aylığa 2014 yılı için 100 TL zam istiyoruz ek ödemelerin ve maaşların tamamının emekliliğe yansıtılmasını istiyoruz. Yüzdelik zam olarak 2014 yılı için 6 artı 6. 2015 yılı için 6 artı 6 olmak üzere yüzde 12'şer zam talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR