BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.243,66
GÜNCEL

2014 TEOG sonuçları-SBS puanları nasıl hesaplanıyor?

2014 TEOG yani yeni SBS sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından puanların yanlış hesaplandığı ve hatalı soruların olduğunu belirtildi. Peki TEOG sonuçları nasıl hesaplanıyor? İşte en anlaşılır anlatımla TEOG sonuç puan hesabı

MEMURLAR- TEOG sonuçları nasıl hesaplanıyor? İşte en anlaşılır anlatımla TEOG sonuç puan hesabı

HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Yeni sisteme göre her dönem 2 yazılısı olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin ilk sınavları, her dönem 3 yazılısı olan Türkçe, Matematik, Yabancı Dil ile Fen ve Teknoloji dersinin ikinci sınavları MEB tarafından merkezi olarak yapılıyor.

2014 TEOG sınav sonucunu TIKLA-ÖĞREN

Bu derslerin diğer sınavları ise öğrencilerin öğretmenlerince okullarında gerçekleştiriliyor. Bu arada öğretmenler performans ve derslere devamlarını dikkate alarak öğrencilere Performans Belirlemeye Yönelik Çalışmalar (PBYÇ) başlığı altında not veriyor. Bu notların toplamı ile öğrencilerin sınavlarda aldığı notlar toplanıyor ve kaç sınav yapıldıysa, PBYÇ'de dikkate alınıp bölünerek not ortalaması bulunuyor. Örneğin Din ve İnkılap Tarihi'nin 2 sınavı ve PBYÇ toplanıp 3'e, Türkçe, Matematik, Yabancı Dil ve Fen not ortalaması da 3 sınav ile PBYÇ toplanıp 4'e bölünüyor. İşte din dersinden muaf olan öğrencilerdeki hata bu hesaplamadan kaynaklandı.

Memurhaber.com - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG sınav sonuçlarını dün açıkladı. 5 soru iptal edilirken, bakanlık 'reklamı engellemek' amacıyla sınavda derece yapanları kamuoyuyla paylaşmadı.
 

MEMURLAR- Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında sonuçlarını dün bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden sabah saatlerinden itibaren açıkladı. 28-29 Kasım 2013'te yapılan ve 1 milyon 250 bin öğrencinin katıldığı sınav sonrası gelen itirazlar doğrultusunda, akademik komisyon matematik dersine ait 2, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında 1, fen ve teknoloji dersinden 1, İtalyanca dersinden de 1 soruyu iptal etti. MEB, veli ve öğrencilerin, her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabileceklerini duyurdu. İkinci dönem ortak sınavlar 28-29 Nisan 2013 tarihlerinde yapılacak.

2014 TEOG SONUÇLARI AÇIKLANDI! TIKLA-ÖĞREN!

2014 TEOG SONUÇLARI KARNE YERİNE GEÇECEK!

İSTİSMARA ÖNLEM

Sabah gazetesinin haberine göre; MEB bu sene ilk defa sınav sonuçlarında tam puan çıkartan, sınav birincileri ve dereceye girenleri açıklamama kararı aldı. MEB yetkilileri, "sınav sonuçları aileleri öğrenciler arasında rekabete itiyor. Öğrencileri bu rekabetten korumak istiyoruz. Bunun yanı sıra sınavda başarılı adaylar üzerinden dershane ve özel okullar reklam yapıyor. Bu istismar da bu şekilde önlenmiş olacak" dedi.

TEOG sınavında 5 soru iptal edildi! İŞTE O SORULAR

Onların birinci yazılıları 0 kabul edildi ve not toplamı 3'e bölünerek, not ortalamaları bulundu. Oysa onların not ortalamalarında okullarda yapılan 2 sınav ve PBYÇ toplanıp 3'e bölünmeliydi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR