BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
GÜNCEL

2014 TEOG sonuçları-en yüksek ve en düşük puan sorgula

2013-2014 TEOG-SBS sınav sonuçları açıklandı. TEOG sonucunu T.C nonuz ile öğrenebilirsiniz. Peki TEOG SBS sonuçları sonucu en yüksek ve en düşük TEOG puanları ne oldu?

2013-2014 TEOG-SBS sınav sonuçları açıklandı. Binlerce TEOG öğrencisi sınav sonuçlarını memurhaber.com'da değerlendiriyor. 2014 TEOG-Yeni SBS sonuç değerlendirmesi...

Bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınav (TEOG) eski adıyla SBS sonuçları açıklandı. Siz de anında memurhaber.com adresinden T.C nonuz ile birlikte 2013-2014 TEOG-SBS sonuçlarını öğrenebilirsiniz...

SONUÇLAR AÇIKLANDI!

 TEOG-2014 SBS SONUÇLARI İÇİN

Seviye belirleme sınavının yerine getirilen (TEOG) temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavına 1 milyon 300 bin öğrenci girmişti. 6 dersten yapılan merkezi yazılı sınavlardan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte esas alınacak. Sınava girecek ögrenciler İki dönemde toplamda 2 oturumda 4 ortak sınav yapıldı. 1.dönem ortak sınavlar 28-29 kasım 2013 tarihlerinde yapıldı. 2.dönem ise 28-29 nisan 2013 tarihlerinde yapılacak.

TEOG-2014 SBS SONUÇLARI İÇİN

E-OKUL VELİ BİLGİLEMDİRME SİSTEMİ İÇİN

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mahkeme kararıyla iptal edilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının öğrencileri etkilemeyeceğini söyledi. Bakanlıkta gazetecilerin sorularını cevaplayan Avcı, “Biz itirazımızı 1 Ağustos 2013'te yaptık” dedi ve mahkemeden aylar sonra karar çıkmasını eleştirdi. Kararın Danıştay'dan değil Ankara 18. İdare Mahkemesinden çıktığını hatırlatan Avcı şunları söyledi: “Bir üst mahkemeye yani Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazımızı yapıyoruz. Mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanıyoruz. Ama çok açık, net olarak söylemek istiyorum. Çocuklarımız rahat olsun. Hiçbir hak kaybı söz konusu olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir, bunlar kazanılmış haktır, bu haklarının en büyük savunucusu Milli Eğitim Bakanlığıdır."


Mahkemeye başvurarak iptal kararı çıkartan CHP milletvekili Aydın Ayaydın da “Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bakanlık yeni bir sıralama yapmalı” dedi.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR