BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,26
ÖĞRETMEN

2014 MTSAS Ehliyet Sınavı ne zaman? (2014 MEB MTSAS Ehliyet Uygulama Sınavı tarihleri

2014 MTSAS MEB Ehliyet Sınav Tarihleri (2014 MEB MTSAS Ehliyet Teori ve Uygulama Sınavları Ne Zaman) En Yakın Ehliyet Sınavı Tarihi detayları memurhaber.com'da

MEMURLAR - 2014 MEB MTSAS Ehliyet Sınavı Tarihleri, MEB MTSAS Temmuz Ehliyet Sınavı, MTSAS Ehliyet Sınavı Teori Sınavları, Ehliyet Sınavı Uygulama Sınav Tarihleri. Peki sınav nasıl olacak ? Sınavda kaç soru sorulacak ? Soruların çözümü için kaç dakika mühlet verilecek. İşte En Yakın Ehliyet Sınavı ne zaman sorusu ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında.

2014 MEB Ehliyet Sınavları Ne Zaman (2014 MEB MTSAS Ehliyet Sınav Tarihleri)En Yakın Ehliyet Sınavı Tarihi, Ehliyet Sınav Sonucları, en yakın ehliyet sınavı ne zaman ve sınavla ilgili detaylar, Ehliyet Alma, Ehliyet, MSAS Sınavları, 2014 MTSAS Sınavları, 2014 MEB MTSAS Ehliyet Sınavı Tarihleri, MEB MTSAS Temmuz Ehliyet Sınavı, MTSAS Ehliyet Sınavı Teori Sınavları, Ehliyet Sınavı Uygulama Sınav Tarihleri. Peki sınav nasıl olacak ? Sınavda kaç soru sorulacak ? Soruların çözümü için kaç dakika mühlet verilecek. İşte En Yakın Ehliyet Sınavı ne zaman sorusu ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında.

Ehliyet Adayları için 2014 yılı yeni sistem demek, bu nedenle adayların artık ehliyet sınavına daha iyi hazırlanmaları gerekiyor. Yeni sistemden sınava girecek adaylar geçmiş yıllara oranla artık ehliyet almaları daha da zor. Sınav hakkında bilinmesi gereken genel bilgiler, sınav kayıt ücretleri, sınav giriş yerleri, sınav soruları ve sınav sonuçları En Yakın Ehliyet Sınavı yazımızda.

MEB Ehliyet sınavı son olarak 14 Haziran’da yapılmıştı. Yeni ehliyet sınavı ise 12 Temmuz’da yapılacak. 12 Temmuz’da yapılacak olan Ehliyet sınavının detaylarına sitemizden ulaşabilirsiniz. Ehliyet sınavına hazırlanacak adaylar için bir önceki sınavın soruları ve cevapları yardımcı olabilir. Bundan dolayı sınava girecek adayların özellikle 14 Haziran Ehliyet Sınavı sorularını gözden geçirmeleri yararlarına olacaktır. Daha Önceki dönemlerde çıkmış soruları da gözden geçirmeleri daha fazla yarar sağlayabilir.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI (MTSAS) her yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Teknolojileri Müdürlüğü tarafından Merkezi Sistemde yapılıyor. Adaylar sınavlara her yıl belirtilen ücreti bankaya yatırarak girebiliyorlar.

MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSUNA KAYIT YAPTIRMA ŞARTLARI


Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan adaylar, motorlu taşıtlar sürücü kurs müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksek okul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
d. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.
e. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu almış olmak.
f. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
g. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
h. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ı. Nüfus cüzdanı fotokopisini MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

14 HAZİRAN EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

14 HAZİRAN EHLİYET SINAVI SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Sorun kısmi olarak çözüldü

Son aylarda, özellikle metropol şehirlerde yaşanan sürücü belgesi sıkıntısı kısmi olarak çözüldü. Ülke genelinde sınavları başarıyla geçip, dosyasını hazırlayan sürücü adayları, trafik tescil şube müdürlüklerine gittiklerinde 'sürücü belgesi kartı yok' cevabı alıyordu. Bursa'nın da aralarında bulunduğu büyükşehirlere sınırlı sayıda sürücü belgesinin gönderildiği bildirildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü, sınırlı sayıdaki ehliyet belgesinin şubeye ulaştığını bildirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan sürücü belgesi düzenleme işlemleri, sürücü belgesi kartlarının İstanbul Darphane ve Damga Matbaası Saymanlık Müdürlüğü ve Defterdarlık Mal Müdürlüğü tarafından temin edilememesi nedeniyle bir süredir yapılamamakta idi. Emniyet Müdürlüğümüze 30 Haziran günü Defterdarlık Mal Müdürlüğünce bin adet sürücü belgesi kartı tahsis edilmesi üzerine Trafik Tescil Şubesi'ndeki birimlerimizce sürücü belgesi verilmesi işlemlerine başlanılmıştır. Vatandaşlarımızın Emniyet Müdürlüğümüze ait 'http://www.bursa.pol.tr' internet adresinden randevu almak suretiyle ehliyet başvurularını yapabileceklerdir."

NOT:
Sınav sorularına, cevap anahtarına ve sonuçlara yapılacak olan itirazlar
internetten yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde dilekçeyle;

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
(06500)Teknikokullar - ANKARA   adresine yapılabilecektir.

İtirazların incelenmesi için aday tarafından;
T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA şubesi,
Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez şubesi ve
Türkiye Halk Bankası
Küçükesat/ANKARA
Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla
10 TL (On TL KDV Dahil) yatırılması gerekmektedir.

Yabancı uyruklu adaylardan;

a. Pasaportun noter tasdikli Türkçe tercümesi,
b. Öğrenim vizesinin bulunması veya Türkiye’de altı aydan fazla kalacağını gösteren ikametgâh izni veya öğrenim vizesi,
c. Öğrenim belgesinin noter tasdikli Türkçe tercümesi,
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen sürücü olur sağlık raporu’nu kayıt esnasında MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi,
e. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş bir adet vesikalık fotoğrafını MTSK Müdürlüğüne teslim etmesi istenmektedir.

12 TEMMUZ EHLİYET SINAVI DETAYLARI
Ehliyet Sınavı 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 11:00‘da başlayıp 12:00‘de sona erecek. 13 İlk Yardım Bilgisi, 27 Trafik ve Çevre Bilgisi, 10 soru da Motor dersinden olmak üzere toplam 50 soru bizleri bekliyor. Sınav süresi 50 soru için 60 dakika.

Sınav Kayıt Ücretleri:
12 Temmuz 2014 Ehliyet Sınavı Kayıt Ücretleri 30 Mayıs ile 26 Haziran tarihleri arasında yatırılmış olması gerekmektedir.


Ehliyet sınavına girecek adaylar için hazırlanan Ehliyet Sınavı Soruları sayfasında adayların sınavda başarı göstermeleri için en fazla önem taşıyan ehliyet sorularını ve cevaplarını MEB kaynağıyla sizlere sunacağız.


Ondan önce sizlere sınav hakkında birkaç tavsiyede bulunacağız. Bu tavsiyeler ışığında sınava hazırlanırsanız ehliyet sınavını dert etmenize gerek kalmayacaktır. Ehliyet sınavındaki Trafik testi diğer iki teste nazaran daha kolay bir test. Trafik testini ehliyet sınavı kitabından yüzeysel bir okuma gerçekleştirerek, ilk yardım ve motor testlerini ise en az iki defalık biraz daha detaylı bir okuma yaparak sonrasında ise en az son 5 yılın çıkmış sorularını 2012 ehliyet sınavı sorularından başlayarak çözerseniz sınavı başarıyla atlatmanız mümkün.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR