BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
KPSS

2014 AÖF final sınavı sonuçları- AÖF sınavı sorular-cevaplar

25-26 Ocak tarihinde yapılan Açıköğretim (AÖF) final soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Final sınavları 25-26 Ocak tarihlerinde yapıldı. Yüzbinlerce açıköğretim öğrencisi, sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Sınav soru ve cevaplarının 3- 4 gün içerisinde açıklanacağı belirtildi.

Aöf Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

Sınav soruları ve cevap anahtarları internette nerede yayımlanmaktadır?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

AÖF'te Ödevi Olan Derslerde Başarı Notu Hesabı

Ödev uygulaması olan derslerde yapılan ara, dönem sonu sınavları ile ödev notunun ba-şarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’dir.

Örneğin; Bilgi Yönetimi programında ödevi alan “İşletim Sistemleri I” dersinin ara sına-vından 60, ödev notu 80, dönem sonu sınav notu 70 olan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Ödev Notu X %20) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %50)

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %20) + (70 X %50)

Başarı Notu = 18 + 16 + 35 => Başarı Notu = 69

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR