BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

2013'te memurları sevindirecek sicil affı!

geriye dönük sicil affı için gözü kulağı hükümettte olan memura müjdeli haberimiz var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve memur adaylarını sevindirecek bir düzenleme yolda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, memur ve aday memurları sevindirecek 3 af paketi hazırladı. Paket ile tüm memurların geriye dönük 17 yıllık sicilleri affedilecek. Disiplin cezası alan aday memurun memuriyet umudu devam edecek.

Ancak; devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma ile devlet sırlarını açığa vurma suçları nedeniyle görevleriyle sürekli olarak ilişik kesilmesi sonucunu doğuran disiplin cezaları kapsam dışında. Memura getirilen sicil affından 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu ile 357 sayılı Askeri Hakimler Kanunu'na tabi personel yararlanamayacak.

Yorumlar 172 Yorum
ÇOK OKUNANLAR