BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
GÜNCEL

2013-SBS yapılan en zor sınav oldu!

Yaklaşık 1 milyon öğrencinin ter döktüğü 2013 SBS bitti. Peki sorular diğer yıllara göre nasıldı? Sınava giren birçok öğrenci bu sene soruların diğer yıllara före çok daha zor olduğunu belirtti.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) dün yapıldı. Sınava 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girdi.

2013 SBS A KİTAPÇIĞI İNDİR

2013 SBS B KİTAPÇIĞI İNDİR

2013 SBS GÖRME ENGELLİLER KİTAPÇIĞI İNDİR

Öğrenciler 120 dakikalık sürede 100 soruyu cevaplamaya çalıştı. Sınava ayrıca 2 bin 284 engelli öğrenci de katıldı. Engelli öğrencilere engel durumlarına göre ek süre verildi. Sınav bitiminde yorumlar ise soruların çok zor olduğu yönündeydi.

MATEMATİK BELİRLEYİCİ OLUR


Türkiye çapında 60 bin sınav merkezinde, verilen sürenin bitimiyle beraber velilerin heyecanlı bekleyişi de sona erdi. Sınav boyunca dualar ederek okul bahçelerinde bekleyen veliler çocuklarını sevinçle karşıladı. Öğrencilerin bir kısmının salonlardan ağlayarak çıktığı gözlenirken çocuklar genel olarak soruların zorluğundan şikayetçiydi.

SONUÇLAR 12 TEMMUZ'DA


Sınavdan çıkan 8. sınıf öğrencileri özellikle matematik sorularının çok zor olduğunu belirtirken uzmanlar da sınavda çok zor olan matematik sorularının sonuçlarda belirleyici olacağını söyledi. Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.

SENEYE TEK SINAV


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Seviye Belirleme Sınavı (SBS) gelecek yıl nasıl olacak?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu yıl SBS'ye girilidi. Seneye tek sınavlı olacak. Dersane ağırlıklı olmayacak, yıl içerisinde girdiğiniz derslerden aldığınız notlar da değerlendirmeye katılacak. 'Bazı sınıflarda notlar şişirilir mi?' diye soruyorsunuz. Ona fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Kesinlikle not şişirmece yok."

POLİS ABİ BENİ SBS'YE GÖTÜR


Adana'da 14 yaşındaki H.Ş.'nin dedesi Ali Ş.(65) ile babası Cuma Ş. (42), "Seni ortaokuldan sonra okutmayacağız. Sınava gidemezsin" diyerek kızı sınava göndermedi. Bunun üzerine H.Ş. 155'i aradı ve "Polis ağabey dedem ve babam beni SBS'ye göndermiyor. Ne olur gelin beni sınava yetiştirin" dedi. Polis de hızla adrese gelip H.Ş.'yi alarak son anda sınava yetiştirdi.

ÇELDİRİCİ SORULAR ÇOĞUNLUKTAYDI


Bilfen Okulları öğretmelerinden Ali Keskin sınavda matematik sorularının çok zor olduğunu belirtirken, soruların çeldiriciliği olduğunu ve yüksek muhakeme gerektirdiğini belirtti. Türkçe sorularının da zor olduğu, fen sorularında ise yorum yapma yeteneğinin ön plana çıktığı vurgulandı.

4 ÖĞRENCİ SINIFTA MAHSUR KALDI


Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi'nde SBS'ye giren 4 öğrenci, sınav sonrası boş bir sınıfta cevapları tartışırken görevlilerin okul kapısını kilitleyerek, okuldan ayrılması nedeniyle sınıfta mahsur kaldı. 155'i arayarak yardım isteyen öğrenciler, polisin gelmesi ile dışarı çıkabildi.

HASTANE VE EVLER DE SINAV SALONU OLDU


SBS'ye Türkiye çapında bir çok öğrenci tedavi gördükleri hastane ve evlerinden sınava katıldı. Hacettepe'de 7 aydır kemik gelişimi tedavisi gören Merve Güzel, hastanede sınava girerken, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde solunum cihazına mahkum yaşayan 13 yaşındaki Cansel Duman da sınava gözetmen eşliğinde evinde gird

Yorumlar 398 Yorum
ÇOK OKUNANLAR