BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
GÜNCEL

2013 LYS sınav ücreti ne kadar?

2013 LYS başvuruları 22 Nisan'da başlıyor. Peki sınav ücreti için hangi bankaya kaç lira yatırılacak?

ÖSYM,tüm yaptığı sınavlar için başvuruları www.osym.gov.tr internet adresi üzerinden duyuruyor. Bu adres üzerinden yayınlanan kılavuzlara göre yapılacak başvurular için adaylara posta yoluyla herhangi bir belge ya da başvuru kılavuzu gönderilmiyor.

2013 LYS DENEME SINAVINIZ BURADA

2013 LYS'DE ADAYLARA UZMAN ONAYLI KRİTİK ÖNERİLER



LYS başvuruları 22 Nisan ile 29 Nisan 2013 tarihleri arasında alınmaya başlanacak. ÖSYM yaptığı açıklamada adaylara ayrı bir LYS Başvuru Kılavuzu gönderilmeyeceğini başvuru yapacak adayların 2013 ÖSYS Başvuru Kılavuzu’na göre başvuru yapacaklarını belirtti. Üniversite adayları LYS başvurularında her oturum için 25 lira başvuru ücreti ödeyecek.

ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için yeni bir başvuru kılavuzu yayımlamayacak. LYS’ye başvuru yapmak isteyen adaylar 2013 ÖSYS Kılavuzu’ndan yararlanacak. LYS’ye başvuru için YGS’den 180 ve üzerinde bir puan almak koşulu aranmaktadır.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, “YGS puanlarının en az birinden 180 ve üzerinde puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına başvurmaya hak kazanmıştır” denildi. Başvuruların 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında alınacağı ve adaylara YGS sonuçlarının postayla bildirilmeyeceği ifade edildi.

Adaylara YGS Sonuç Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin  https://sonuc.osym.gov.trİnternet adresinden öğrenebileceklerdir.

2013 LYS sınav ücretleri her oturum için 25 TL

LYS başvuruları bireysel olarak İnternet aracılığı ile yapılabilir. Dileyen adaylar 2 TL hizmet ücreti ödeyerek Başvuru Merkezi aracılığıyla da başvuru yapabilirler. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. Adayların en az iki LYS’ye girmeleri yararlarına olacaktır.

Adaylar başvuru tarihinde girmek istediği her bir LYS için 25 lira ücret yatıracak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR