BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

2013 harcırah memur yollukları

Halk dilinde yolluk olarak bilinen Harcırahı almak için aranan şartlar neler, kimler harcırah alabilir, İşte harcırah kanunu ile merak edilen soruların cevabı...

Devlet memurları şu hâllerde harcırah almaya hak kazanırlar.

*  Yurt içinde veya yurt dışında görev yapmakta iken yurt içinde veya yurt dışındaki sürekli bir göreve naklen atanan ya da yabancı ülkelerdeki memuriyet merkezi değiştirilen memur ve hizmetlilere yeni görev yerlerine kadar harcırah ödenir.

*  Daimi veya geçici bir görev ile bir tarafa gönderilenler yolda veya yeni görev yerlerinde işe başlamadan vefat ettiklerinde ölüm mahalline kadar olan harcırahları hesap ve buna peşinen ödenmiş ve istirdadı kısmen veya tamamen imkânsız bulunmuş olan nakil vasıtaları bilet ücretleri ilave olunur. Bu suretle tahakkuk edecek istihkak, verilmiş olan avanstan çok ise fazlası tasviye olunur, noksan ise farkı geri alınmaz.

* Memur olarak bir yere tayin olunup da yolda veya yeni memuriyet mahallinde işe başlamadan önce vefat eden memur veya hizmetli ailesini birlikte götürmüş bulunuyorsa, yolluğu hak eden aile fertlerine ölümün vukubulduğu mahalden itibaren ve ailesini birlikte götürmemiş ise bunlara vefat tarihinde bulundukları mahalden itibaren, 45’ inci madde esasına göre harcırah verilir.

* Aşağıda gösterilen memur ve hizmetlilere geçici görev harcırahı olarak yol masrafı ile yevmiye verilir ve hamal (Cins ve adedi beyannamede gösterilmek suretiyle) bagaj ve ikametgah veya vazife mahalli ile istasyon, iskele veya durak arasındaki nakil vasıtası masrafları da ayrıca ödenir:

1. Memurun çalıştığı kuruma ait bir görev için yurt içinde veya dışında başka bir yere gönderilmesinde;

2. Yeni ve eski memuriyetlerine ilişkin bir meseleden dolayı bu kanuna tabi kurumlarca açılan bir dava sebebiyle sanık veya davalı olarak (İşten el çektirilmiş olsun veya olmasın) başka bir yere gönderilenlerden lehinde netice hâsıl olanlara;

3. Memuriyet merkezlerinin bulunduğu mahal dışındaki bir göreve vekâleten gönderilenlere;

4. Fiilen oturduğu mahalden gayrı bir yere açıktan vekâleten gönderilenlere (yalnız gidiş ve dönüşleri için);

5. Geçici kaymakamlık yetkisi ile gönderilenlere; harcırah ödenir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR