BIST 9.725
DOLAR 32,57
EURO 34,86
ALTIN 2.434,81
KPSS

2013 AÖF'de hatalı soru skandalı!

4-5 Mayıs tarihleri arasında binlerce öğrencinin ter döktüğü açıköğretim sınavında hatalı soru skandalı!

Kredili Sistem AÖF Açıköğretim 2013 Bahar Dönemi Vize sınavları yapıldı. AÖF öğrencileri 2 gün boyunca vize sınavları için ter döktü.

Açık Öğretim Fakültesi AÖF sınavlarında hatalı soru iddiası ortaya atıldı. Milyonlarca AÖF öğrencisinin ter döktüğü AÖF 2013 Bahar Dönemi Vize sınavları Türkiye genelinde ve KKTC'de yapıldı. AÖF vize sınavlarının bugünkü oturumunda hatalı soru sorulduğu iddia edildi.

AÖF sınavlarına giren öğrencilerin iddiasına göre Finansal Yönetim 2 dersindeki bir soruda yazım yanlışından dolayı bir hata yapıldığı ileri sürüldü. Hatalı olduğu iddia edilen sorunun e şıkkında NAKİT AKIMI yerine AKİT AKIMI yazılmış. Sorunun iptal edilip edilmeyeceği ile ilgili son kararı AÖF yönetimi verecek.

İşte hatalı olduğu iddia edilen o soru:

Enflasyonist dönemlerde sermaye bütçelemesi sürecine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır

A- Hiper enflasyon dönemlerinde nisbi fiyatlar değiştirilmez

B-Yeni bir iskonto oranı belirlenmelidir

C-Reel nakit akımları reel oranlarla iskonto edilmelidie

D- Talep yeniden tahmin edilmelidir

E- Nominal akit akımları, nominal oranlarla iskonto edilmelidir.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

AÖF güze dönemi vize sınavlarının sonuçlarının geç açıklanması AÖF öğrencilerini tedirgin etmiş ve bu duruma tepki göstermişlerdi. 4-5 Mayıs tarihlerinde yapılan AÖF vize sınavlarının sonuçlarının Haziran ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor. Çünkü AÖF öğrencileri Haziran ayının ortalarında AÖF final sınavlarında ter dökecekler. AÖF öğrencilerinin büyük tepkisini çeken bütünleme sınavlarının kaldırılma kararından geri adım atılmadığı için AÖF öğrencilerinin bütünleme sınavı hakkı bulunmuyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR