BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
KPSS

2013- AÖF tek ders sınavına girme kriterleri

2013 final sınavlarına giren yüzlerce öğrenci bu sorunun cevabını merak ediyor. 2013 AÖF tek ders sınavına kimler girecek, sınav nasıl olacak ve adaylarda aranacak şartlar neler olacak?

MEMURHABER.COM/ ÖZEL İÇERİK- Eğitim Uzmanı ve memurhaber.com yazarı Oktay Aydın AÖF tek sınavı ile ilgili merak edilen ayrıntıları anlattı....

AÖF'DE HANGİ NOT NE ANLAMA GELİYOR?  TIKLAYIN

2013 AÖF ile ilgili tüm haberleri buradan takip edebilirsiniz...

AÖF tek sınavı AÖF'te son sınıfta olan öğrenciler için yapılacak, bu sınava mezun olmak için  tek dersi olan öğrenciler girebilecek. Sınava girecek öğrencilere sadece bir hak verilecek. Bu ders icin ek bir sinav hakki verilecek. Sınav final sınavı biçiminde olacak.

ÇETİNSAYA AÖF MAĞDURLARI İÇİN NE DEMİŞTİ?

Bir programda konuşan Çetinsaya, AÖF öğrencilerinin bütünleme sınavları ile ilgili taleplerine hak verdiğini ama 1 milyondan fazla öğrencisi bulunan açıköğretim bölümlerinde bütünleme sınavının organizasyonunun zorluklarından dolayı yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Çetinsaya sorulan tek ders mağdurlarının durumlarının ne olacağı sorusuna, Açıköğretim son sınıf okuyan öğrencilere tek ders sınavı hakkının verileceğini açıkladı.

Böylelikle tek ders yüzünden dönem veya yıl uzatma derdi artık ortadan kalkacak. Lisans yada önlisans farketmez tek dersten dolayı okulunu uzatan öğrenciler artık o dersten sınava girerek mezun olabilecekler. Açıköğretim tek ders sınavının bu yıl uygulamaya geçileceği tahmin edilmektedir.

Yorumlar 10 Yorum
ÇOK OKUNANLAR