BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
KPSS

2013 AÖF güz dönemi vize sınavı iptal olur mu?

Yarın binlerce AÖF öğrencisi güz dönemi vize sınavına girecek. Olumsuz hava koşulları ve yurdun birçok bölümünü etkisi altına alan kar yağışı öğrencilerin ise en büyük korkusu. Bazı yolların kapalı olması akıllara şu soruyu getirdi. AÖF sınavı iptal olur

Yurdun birçok yeri kar altında ve ulaşım birçok yerde neredeyse imkansız.

Anadolu Üniversitesi açıköğretim, iktisat, işletme fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerden, 2013-2014 öğretim yılı güz döneminde vize sınavları 14 15 Aralık tarihinde yapılacak.

Türkiye'nin birçok yerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, haftasonu yapılacak açıköğretim sınavlarına girecek olan öğrencileri de etkileyecek gibi görünüyor. Açıköğretim sınavlarının sadece illerde yapılması ilçe ve köylerde yaşayan öğrencileri çaresiz bıraktı. Birçok ilçe ve köylerin yoğun kar nedeniyle yolları kapandı. Yolları kapanan ilçe ve köylerde kalan öğrenciler nasıl sınava gireceklerini bilemiyor. Yarın başlayacak olan Açıköğretim sınavlarına girecek olan öğrenciler çaresiz olduklarını söyleyerek yetkililerin buna bir çözüm bulmalarını istedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün günlük yol durumu bültenine göre, Midyat-İdil-Cizre, Hakkari-Şırnak, Eruh-Şırnak, Dereli-Şebinkarahisar yolları kar ve tipi, İkizdere-İspir yolunun Ovit Dağı mevkisi ise çığ nedeniyle trafiğe kapalı bulunuyor.

SINAVIN İPTALİNİ İSTİYORLAR

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) okuyan öğrenciler yarın sınava girecek. Mardin genelinde devam eden kar yağışı ve yolların kapanmasından dolayı kaygılı olan öğrenciler, sınavların iptal edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Midyat'ta bulunana AÖF öğrencilerinden Hamdullah Aydın, "Yarın sınavımız var ve birçok yol kapalı. İşletme bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sınavlar iptal edilecek mi? Edilmeyecek mi? Bilmiyoruz, ama iptal edilirse yarın sınava gireceğimiz yerde yollar açık mı? Kapalı mı? Kaygısı taşımayacağız. Yetkililerin bu konuda açıklama yapması bizleri mutlu edecek." şeklinde konuştu.

AÖF öğrencilerinden Mehmet Taş ise birçok yolun kapalı olduğundan sınav kaygısı içerisinde olduklarını kaydetti.

Bu arada Midyat'ta 54 köy yolunun devam eden kar yağışı nedeniyle kapalı olduğu öğrenildi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR