BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
KPSS

2013 AÖF bahar kayıtları için son gün!

2013 AÖF bahar dönemine kayıt yaptıracak öğrenciler için son 2 gün.

AÖF kayıt yenileme için son 2 gün. AÖF öğrencilerini kayıt telaşı sardı. Son güne bırakma hastalığımız AÖF kayıtlarında da kendini gösterdi.

2 milyona yakın öğrencisi bulunan Açıköğretim AÖF'liler bahar dönemi kayıtları için Anadolu Üniversitesi'nin ve AÖF'nin sitelerine akın etti. 11 Mart'ta başlayan AÖF Bahar Dönemi kayıtları 22 Mart Cuma günü sona erecek. Kayıt döneminde kayıt yaptırmayan AÖF öğrencilerine yeni bir hak tanınmayacak.

AÖF Dönemlik-Kredili Sistemde Ders Ekle-Sil İşlemleri :

Merkezi AÖF açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan lisans ve önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenen ve akademik takvimde yer alan kayıt yenileme döneminde, öğrenimlerine devam edebilmeleri için kayıtlarını yenilemeleri gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemleri iki aşamada gerçekleşmektedir. Kayıt yenileme işleminin birinci aşaması; ders ekle-sil işlemidir.

Anadolu Üniversitesi AÖF Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği gereğince her dönemde öğrencilere 30 ECTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılmaktadır.

-Öğrenciler, fakülte tarafından atanan dersleri, tekrar ettiği dersler hariç eksiltebilir veya 45 ECTS krediye kadar bulunduğu veya üst yarıyıldan ders ekleyebilirler. Öğrencinin almak istediği derslerin kredisi 45 ECTS krediyi geçmesi halinde kalan derslerini gelecek öğretim yılının ilgili döneminde almak zorundadır.

-Ders ekle-sil işlemleri kayıt yenileme tarihleri içerisinde yapılır. Öğrenciler, inter-net üzerinden yaptığı ve kaydettiği ders ekle-sil işlemi sonucunda, belirlediği derslere sonradan itiraz edemez. Ancak, kayıt yenileme tarihleri içerisinde dilediği kadar ders ekle-sil işlemi yapabilirler. En son kaydettiği işlem geçerli olur.

-Birinci yarıyıldan dersi olan öğrenci, üçüncü yarıyıldan ders alabilir, ancak beşinci ve yedinci yarıyıllardan ders alamaz. Üçüncü yarıyıldan dersi olan öğrenci, beşinci yarıyıldan ders alabilir, ancak yedinci yarıyıldan ders alamaz.

- İkinci yarıyıldan dersi olan öğrenci, dördüncü yarıyıldan ders alabilir, ancak altıncı ve sekizinci yarıyıllardan ders alamaz. Dördüncü yarıyıldan dersi olan öğrenci, altıncı yarıyıldan ders alabilir, ancak sekizinci yarıyıldan ders alamaz.

-1. yarıyıldan dersi olan bir öğrenciye 5. yarıyıldan ders verilmesi halinde sınav çakışması yaşanacağından 5. yarıyıldan ders alamaz kuralı konulmuştur. Aynı kural diğer yarıyıllar için de geçerlidir.

-Sisteme yeni kayıt yaptıran öğrenciler, ders ekle-sil işlemi yapamazlar. Bu öğrenciler bulunduğu öğretim yılının güz ve bahar dönemi derslerinin tamamını almak zorundadırlar. Sisteme yeni kayıt yaptıran öğrenciler ayrıca bir üst yarıyılın derslerini de alamazlar.

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan fakültelerde seçmeli ders bulunmamaktadır. Bu nedenle bölüm ve programlarda okutulan derslerin bir veya bir kaçının yerine başka ders alınması veya muafiyet uygulanması mümkün olmamaktadır.

Kayıt yenileme işleminin ikinci aşaması; öğretim gideri, öğrenci katkı payı/öğrenim ücre-tinin ödenmesidir. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler, ders ekle-sil işlemi konusunda kesin kararını verdikten sonra, ders ekle-sil işlemi yapma hakkı olmayan öğrenciler ise ders ekle-sil işlemi yapmadan öğretim gideri, öğrenci katkı payı/öğrenim ücretini kayıt yenileme tarihleri içerisinde bankaya ödeyerek kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmiş olurlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR