BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
İŞÇİ

2013 6 ay doğum izni Resmi Gazete'de yayınladı mı?

6 ay yani 24 hafta doğum izni Resmi Gazete'de yayınladı mı, doğum izni 6 ay oldu mu? 6 ay doğum izni hakkında son haberler. - 1 Şubat 2013 6 ay doğum izni haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''10 yıl içinde kadın istihdamını yüzde 38'ler seviyesine çıkarma hedefimiz var'' dedi.

Devlet Personel Başkanlığı'nca Abant'ta düzenlenen ''Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı''na katılan Çelik, oturum arasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kadın istihdamının önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de henüz kadın istihdamının ve kadınların iş gücüne katılımının istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Çelik, ''Kadınlarımızın iş gücüne katılımı yüzde 30,7 civarındadır. Bizim istihdam stratejimizde yani 2023 vizyonu çerçevesindeki stratejimizde yüzde 38 kadın istihdamını hedefliyoruz. 10 yıl içinde kadın istihdamını yüzde 38'ler seviyesine çıkarma hedefimiz var'' şeklinde konuştu.

DOĞUM İZNİNİN ARTTIRILMASI

''Kadınlarla ilgili atılacak adımların istihdama ve iş gücüne katılımını engellemeyecek şekilde olması gerekir'' diyen Çelik, şunları bildirdi:

''Bildiğiniz gibi doğum izinleri doğum öncesi ve sonrası ikişer aydı. Şimdi talep 3 ay doğum öncesi, 3 ay doğum sonrası şeklinde. Bununla ilgili bakanlıklarla değerlendirmelerde bulunuyoruz ama tekrar ediyorum, bu kadın istihdamına olumsuz yansımamalı. Eğer olumsuz yansıyacaksa kadınlarında bu izin süre artışını düşünmemesi gerekir ama eğer olumlu yansıması olacaksa, bizler de çalışmalarımızı sürüdürüyoruz.''

Yorumlar 80 Yorum
ÇOK OKUNANLAR