BIST 9.595
DOLAR 32,51
EURO 34,65
ALTIN 2.478,45
MEMUR

2010 üniversite sınavı soruları da çalınmış

TÜBİTAK raporuna göre 2010 yılında sadece KPSS soruları değil, üniversite sınavı soruları da sızdırılmış.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre TÜBİTAK raporunda, sadece SBS sorularının değil, 2010 yılı LYS sorularının da sızdırıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü rapora göre; dershane sahibi olduğu ortaya çıkan ÖSYM Sınav Komisyonu üyesi Gönül T'nin yine ÖSYM'de bilgi işlem müdürü olan eşi Mustafa Tütüncü'nün bilgisayarında 2010 yılı LYS ve TUS soruları çıktı.

CEVAP KAĞITLARI ELE GEÇİRİLDİ

2010'da KPSS soruşturması başlatılınca Mustafa T'nin 20 Eylül 2010 tarihinde "sureDelete" isimli program kullanarak bilgisayarındaki birçok dosyayı geri dönüştürülemez biçimde sildiği tespit edildi. LYS sorularının sınav tarihinden 4 gün önce TUS soruları ise yaklaşık 2,5 ay önce T'nin bilgisayarında bulundu.

Mustafa Tütüncü'nün bilgisayarında ayrıca çeşitli sınavlara giren birçok öğrenciye ait cevap kağıtları da ele geçti.

Söz konusu soruların T'nin kendisi gibi ÖSYM çalışanı olan eşine ait dershaneye sınav öncesinde gönderilip gönderilmediği bilinmiyor.

Raporda, eski ÖSYM ARGE Müdürü Haydar A'nın bilgisayarında, 7. Sınıf Seviye Belirleme Sınavı sorularının ve 2008 yılında yapılan ALES sınavı sorularının ÖSYM çalışanı Safiye A'nın bilgisayarına yüklendiği de tespit edildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR