BIST 8.894
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,87
GÜNCEL

2010 KPSS soru çalanlarla ilgili Ağbal'dan açıklama

2010 KPSS skandalıyla ilgili son dakika açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, soru çalanların memuriyetine son verileceğini duyurdu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı bir canlı yayında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Varlık Fonu uygulamasından FETÖ operasyonlarıyla ilgili bilgi veren Ağbal, 2010 KPSS ile ilgili son dakika açıklamada bulundu.

NTV'de yer alan habere göre Naci Ağbal, 2010 KPSS skandalıyla soruları çalanların memuriyetine son verileceğini ve devletten tamamen kazınacağını duyurdu.

SORULARI ÇALANLAR GÖREVDEN ATILACAK

Ağbal, 2010 yılındaki KPSS'de soruları çalarak memuriyete girenlere ilişkin yapılacak çalışmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Burada izleyeceğimiz yöntem, kurum kurum idareler, bu 2010 sınavına girip de kuruma yerleştirilenlerle ilgili soruşturmalar yapacak. Diğer taraftan, adli soruşturma zaten devam ediyor. Bu sınav sorularını almak suretiyle kamu kurumlarına yerleşen kişilerle ilgili ileride yapılacak tespitlere bağlı olarak zaten mahkeme kararıyla bu kişiler görevden atılacak. Aynı zamanda idarelerde bu çalışmayı yapacaklar. Bu konuyla ilgili kanun hükmünde kararnameyle de gerekli düzenlemeler yapıldı. Bu çalışmaların sonucuna bağlı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da her zaman söylediği üzere bunların devletteki kökü kazınacak ve bunlar tamamen kamu kurumlarından atılacak."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR