BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
GÜNCEL

2010 KPSS skandalı sanıklar suçlamaları reddeti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, KPSS 2010 sorularının sızdırılmasına ilişkin 31'i tutuklu 230 kişi hakkında tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam ediyor.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada sanıklardan Erdoğan Özel'e, bulunduğu Malatya Adliyesinden sesli ve görüntülü sistem aracılığıyla bağlanıldı. Araştırma görevlisi Özel, savunmasında, "resmi belgede sahtecilik" ile suçlandığını ancak savcılığın, soruşturma aşamasında buna ilişkin evrakı kendisine göstermediğini öne sürdü.

Tekrarlanan sınavda daha başarısız olduğunu kabul etmeyen, gerek iptal olan gerekse tekrarlanan sınavda yüksek puan aldığını ileri süren Özel, "Benim düşük puan aldığım ispatlanmak isteniyorsa, Türkiye ortalamama bakılır. Birinci sınavda da ikincisinde de sınav puanıma değil, ortalamama bakılmasını istiyorum. 120 üzerinden 96, düşük gibi mi görünüyor?" diye konuştu.

Özel, 2010 sınav sonucuna göre Malatya'da ilköğretim okuluna atandığını, 1,5 yıl kadar sonra ALES'e girdiğini ve akademisyenliğe geçtiğini ifade ederek, soruların ilk olarak dağıtıldığı belirtilen Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğinin Genel Sekreteri, firari sanık Mehmet Hanefi Sözen'i "zerre kadar" tanımadığını ileri sürdü.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Elazığ Adliyesinden sesli ve görüntülü sistemle savunması alınan sanık Ayşe Bakar da İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu olduğunu, memur olarak görev yaptığını belirtti. Bakar, 2009 ve 2010'da KPSS'ye girdiğini anlatarak, şunları kaydetti: "İlkokul birinci sınıftan üniversite mezuniyetine kadar başarılı bir öğrenciydim. 2009'da da başarılı oldum ama tercih yapmadım. Tekrar hazırlanarak, 2010'da sınava girdim ve tercihimi de sonucuna göre yaptım. Bursa'da bir belediyeye ayniyat memuru olarak atandım. Daha sonra kaymakamlığa geçtim. Eşim subay olduğu için Elazığ'a tayin olduk. Burada halen memur olarak çalışmaktayım."

Suçlamaları reddeden Bakar, tekrarlanan sınava ise 17 Eylül 2010'da sezaryenle doğum yapması nedeniyle giremediğini ifade etti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR