BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,06
ALTIN 2.326,36
GÜNCEL

2010 KPSS skandalı binlerce memur atılacak!

2010 KPSS sınavıyla ilgili operasyonlar devam ediyor. Soruları çalarak memur oldukları tespit edilen 10 bin 151 kişi memuriyetten atılacak.

2010 KPSS'de kopya çekerek memur olanlar işten atılacak. ÖSYM Yürütme Kurulu, 2010 KPSS’de kopya çekildiği iddiaları üzerine ‘Eğitim Bilimleri’ sınavını iptal etmiş ancak ‘Genel Yetenek’ ve ‘Genel Kültür’ sınavlarını iptal etmemişti. ‘Eğitim Bilimleri’ sınavından 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren 3 bin 227 adaydan önemli bölümü tekrarlanan sınava girmemiş, ‘Genel Yetenek’ ve ‘Genel Kültür’ testlerinden aldıkları puanla memur olmuştu.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, sınav sorularını önceden çaldığı belirlenen  bin  kişinin isimlerini memuriyetten atılmaları için Devlet Personel Başkanlığı’na bildirecek.

Erkman’ın talimatı ile matematikçi ve ölçme değerlendirme uzmanı yedi kişilik akademisyen bilirkişi ekibi, ‘Genel Yetenek’ ve‘Genel Kültür’ sınavlarına giren adayları mercek altına aldı. İlk etapta sınavda 90 ve üzeri net yapan 81 bin 706 kişi tespit edildi. Ardından bilirkişiler, bu kişilerin cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını inceledi. İncelemede 10 bin 151 kişinin sınav sorularını önceden elde ettiği saptandı.

TBMM VE MİT'TEN İSİMLER VAR!

Söz konusu isimlerin arasında TBMM ve MİT’ten isimlerin yanı sıra 80 kaymakamın da olduğunu belirten savcılık kaynakları,“Şüpheli sayısı daha da artabilir” dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR