BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.416,03
GÜNCEL

2010 KPSS mağduruydu Yasemin Kara konuştu

Dicle Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Yasemin Kara, 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) "usulsüzlükler" nedeniyle mesleğini yapamamanın acısını yaşıyor.

Yasemin Kara, 2010 KPSS 'usulsüzlükler' nedeniyle mesleğini yapamamanın acısını yaşıyor. Önce 28 Şubat sonra Cemaat mağduru kadın 16 yıldır atanmayı bekliyor.

Öğretmen adayı Kara, önce 28 Şubat uygulamaları ardından, KPSS sorularının çalınması nedeniyle yaşadığı mağduriyeti anlattı.

100'ÜN ÜZERİNDE NET YAPMIŞ AMA

Başörtüsü yasağının hafiflediği dönemde, 2009 yılında KPSS'den 76 puan aldığını ancak herhangi bir alana yerleşemediğini aktaran Kara, 2010 yılında başörtüsü yasağının kalkması sonrasında tekrar sınava girdiğini, 100'ün üzerinden "neti" olduğunu bir önceki sınavdan da 13 soru daha fazla doğru yaptığını kaydetti.

13 NET FAZLA YAPMAMA KARŞILIK YİNE 76 ALDIM

Kara, sınav sonucu eline ulaşınca yaşadığı hayal kırıklığını şöyle anlattı:

"Ben heyecanla 84 civarında almayı bekliyorum, atanmayı bekliyorum. Bir yandan da söylentiler var, bazı dershaneler denemelerde sınav sorularını sormuşlar diye. Biz inanmadık, 'Müslüman adamlar böyle yapmazlar' dedik. Polis okullarında da kopya çekildiği söylemleri de oldu. Sınav sonuçları açıklandı. 13 net fazla yapmama karşılık yine 76 aldım, şok oldum. 105 netin üzerinde yapmışım yine aynı puan geliyor. Sonra duyduk kopya skandalı olmuş, 30 bin kişi haksız yere benim önüme geçmiş, ikinci darbeyi de burada yedim."

İLK KPSS'DE 3 YAŞINDAKİ OĞLU ŞİMDİ LİSE 3'E GİDİYOR

Kara, "Bu acıyı çeken bir insan olarak, oğlum 3 yaşında iken KPSS'ye hazırlanmaya başladım. Kimya öğretmeni olduğum için alanımda alım çok azdı. Son yıllarda alım olmaya başladı. Şu anda oğlum 16 yaşında lise 3'e geçiyor. Ben hala KPSS'ye hazırlanıyorum." diye konuştu.

HİPNOZ ALTINA ALIYOR

KPSS'deki "Hırsızlığın" ortaya çıkmasının ardından, "Soruları alanların" tutuklanmasını beklediğini ancak bütün delillerin karartıldığına şahit olduklarını ifade eden Kara, FETÖ'nün darbe girişimine de tepki göstererek, şunları söyledi:

"Biz soruların çalınacağına inanmıyorduk ama son dönemlerde yaşananlara baktığımız zaman İslam görüşü bunlar açısından öyle bir saptırılmış ki 'siz İslama hizmet ediyorsunuz', diye öyle bir hipnoz altına alıyor ki sanki onların dışındakiler Müslüman değil. Şu darbeyi yapan çocukları bile 'siz hizmet adamısınız' diye kandırarak, onlara bu yanlışı, halka silah doğrultmalarını sağladılar. O cemaate mensup arkadaşlar, kendi cemaatlerinden mensup olmayan başörtülü arkadaşlara selam vermezlerdi. Sanki onlar seçilmiş ayrı bir ırk, sohbetlerinde de öyle ifade ederlerdi, 'Buraya gelmek bir ayrıcalıktır, seçilmişliktir, Allah herkese burayı nasip etmez' derlerdi. Cemaat dışındaki insanmışım gibi, sanki eşim kafirmiş gibi, eşimle nişanlandığım için dışladılar beni.Böyle bir şey var mı?"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR