BIST 9.693
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.494,92
GÜNCEL

20 akademisyen yanlışlıkla gözaltına alındı

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi'ne yapılan FETÖ operasyonunda 20 akademisyenin yanlışlıkla gözaltına alındığını ve özür dileyip serbest bıraktıklarını söyledi.

Antalya'da 17 gündür Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi için nöbet tutmaya devam ediyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, alandaki kalabalığa seslendi ve "Devletin kurumlarına, kılcal damarlarına kadar sızmış FETÖ'cüleri temizliyoruz. 'Cadı avı var' diyorlar. Biz cadı avı değil, hainleri ve canileri avlıyoruz avlamaya da devam edeceğiz" dedi.

Vali Karaloğlu, FETÖ'ye karşı yapılan operasyonlarda zaman zaman yanlışlıkların olduğunu belirterek, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan operasyonda FETÖ ile ilişkisi olmayan 20 akademisyenin yanlışlıkla gözaltına alındığını söyledi.

20 AKADEMİSYEN YANLIŞLIKLA GÖZALTINA ALINDI

Vali Karaloğlu, "Zaman zaman yanlış yaptığımızda oluyor. Kurunun yanında yaşlarda yanıyor. Bunun farkındayız. Üniversitede operasyon yapıldı orada bazı hocalarımız bunlarla ilgisi olmamasına rağmen bizim yanlışımızla o listelerde yer aldılar. Biz yanlışı fark eder etmez özür dileyip hemen hatamızı düzelttik.

Bu hengame içinde bazen isim, bazen de olay benzerliği nedeniyle bazen bir hesap bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları da aldığımız oluyor. Onlar da haklarını helal etsinler. Ne polisin ne de bizim bir kastımız yok. Bunların farkına varır varmaz düzeltiyoruz. 20'ye yakın bir hocamızı bu nedenle serbest bıraktık. Son sayı gözaltına alınan tutuklanan açığa alınan bin 750 civarında" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR