BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
İŞÇİ

2. ÖMSS atamaları 2013 Ekim'de mi?

Kamu Personeli Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayınlanan tebliğe göre engelli memur kamu kurumlarına en geç ekim ayının sonuna kadar bildirecek.

Kamu Personeli Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun uygulanmasında ortaya çıkan bazı tereddütlerin giderilmesine ve uygulama birliğinin sağlanmasına yönelik yayımlanan tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşları, engelli memur yerleştirilmesi taleplerini, Nitelik-Kod Kılavuzu'na göre ÖMSS veya Kura Sonucuna Göre Yerleştirme Yapılması Talep Edilen Kadrolara İlişkin Bilgi Formu'ndaki bilgi alanlarını eksiksiz bir şekilde doldurarak ilgili yılın ekim ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına ve ÖSYM Başkanlığına yazıyla gönderecek.

15 GÜN İÇİNDE KURUMLARA İLETİLECEK

Yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasını müteakiben, ataması yapılanlar ile herhangi bir sebeple ataması yapılamayanlara ilişkin bilgiler, atamaya ilişkin işlemlerin sonuçlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde ilgili kurumlara iletilecek.

Terör eylemleri nedeniyle şehit ve malul olanların yakınlarıyla çalışabilecek durumdaki maluller, devlet memuru olmak istedikleri takdirde, ikamet ettikleri veya şehitlik ya da malullük olayının meydana geldiği yerin valilik veya kaymakamlığına başvuracak. Daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memur olarak çalışan ancak 2 defadan fazla olmamak üzere kendi istekleriyle memuriyetten çekilen veya çekilmiş sayılanlardan yeniden memurluğa dönmek isteyenler, belirtilen bekleme sürelerini doldurmuş olmaları halinde, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak.

Bu kişilerin memur olarak istihdamları, durumlarına uygun boş kadro bulunması ve hizmetlerine ihtiyaç duyulması halinde, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde olacak. Yeniden memurluğa dönmek isteyen emekliler ise atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR