BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.427,11
İŞÇİ

180 bin taşeron işçiyi etkileyecek dava!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) bünyesinde çalışan taşeron işçiler hakkını aramak için dava açtı.

Hükümet, özel güvenlik görevlilerinin kamuda çalıştırılmasına son vermeye hazırlanıyor. Bu durum kamuda çalışan taşeron işçileri harekete geçirdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) bünyesinde taşeron firmalar aracılığıyla çalışan 200’ün üzerinde güvenlik görevlisi, “eşit işe eşit ücret” ilkesine aykırı davranıldığı gerekçesiyle, sözleşmeli personelle aynı haklara sahip olmak için iş mahkemelerinde dava açtı.

180 BİN TAŞERON İŞÇİYİ ETKİLEYEBİLİR!

Davanın sonucu, 180 binin üzerine kamuda çalışan özel güvenlik görevlisinin durumunu da etkileyebilir. Trabzon ve Samsun havalimanları başta olmak üzere birçok havalimanında çalışan ve sayıları giderek artan taşeron işçi için merkezi Trabzon’da bulunan Çıray Hukuk Bürosu tarafından başta DHMİ’ye, işçilerin bağlı olduğu Akdeniz Güvenlik Hizmetleri, Burç Güvenlik Hizmetleri ve Uzay Güvenlik Hizmetleri şirketlerine, ‘belirsiz alacak davası’ açıldı.

Dava dilekçesinde, taşeron işçilerin sözleşmeli personelin yararlandırıldığı hakları kullanması gerektiği; sözleşmelilerle aynı işi yapmalarından dolayı fazla çalışma, yersiz ücret kesintileri, ücret farkı, yer çalışanları için ödenen havacılık ve silah taşıma ödencesi alacaklarının saptanarak, işçilere ödenmesi istendi. Dava, kamuda taşeron firmalar aracılığıyla çalışan on binlerce güvenlik görevlisi için emsal oluşturabilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR