BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
ÖĞRETMEN

150 öğrenci 'buz gibi' sınıflarda ders işliyor!

Kütahya Kıranşeyh köyünde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı ilk ve ortaokullarda ders işleyen 150 öğrencinin eğitimi 'buz gibi' sınıflarda yapılıyor.

MEMURLAR - Velilerin durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini ancak, elektrik dağıtım şirketinin konuya duyarsız kaldığını ifade ettiler. Veliler, "8 sınıf ve 150 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda çok sık elektrik kesinleri oluyor. Elektrikler kesilince kaloriferler normal olarak yanmıyor. Çocuklarımız buz gibi sınıflarda eğitim-öğretim görüyor.3-4 saat elektriklerin kesildiği günler oluyor.Çocuklarımız, eksi hava sıcaklığının 3-4 dereceye kadar düştüğü şu günlerde zor durumdalar ve dolayısıyla da hasta oluyor. Konunun derhal çözüme kavuşmasını istiyoruz" dediler.

Bu arada, Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ertaş, konunun veliler tarafından kendilerine intikal ettiğirildiğini ifade etti. Ertaş, "Velilerden gelen şikayetler üzerine durumu elektrik dağıtım şirketine resmi yazıyla ile bildirdik. Biz de konunun acilen çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kıranşeyh İlk ve Orta Okulu'na, Gazelyakup, Arslanlı, Mahmudiye, Eğriöz, Gümüşyeni, Arifler ve Sulu köylerinden öğrenci taşındığı belirtildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR