BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
MEMUR

14/07/2014 4/C son dakika kamu kadro- 4C son dakika haberleri

4/C son dakika kamu kadro- 4C son dakika haberleri- 4/C kadro varmı 2014. 4/C son dakika kamu kadro. 4/C'lilere Başbakan Erdoğan açıklaması. 4/C kadro verilecek mi? Son dakika 4/C gelişmeleri ve haberleri.

MEMURLAR- 4/C son dakika kamu kadro- 4C son dakika haberleri- 4/C kadro varmı 2014. 4/C son dakika kamu kadro. 4/C'lilere Başbakan Erdoğan açıklaması. 4/C kadro verilecek mi? Son dakika 4/C gelişmeleri ve haberleri.

Devlet Personel Başkanlığı bugün bir açıklama yaparak, 4/C statüsünde çalışan geçici personel için hazırlamış olduğu rehberi güncellediğini açıkladı.

4/C'liler ile ilgili tüm haberler BURADA!

BAŞKANLIĞIN YAYIMLADIĞI REHBER İÇİN TIKLAYIN

Bilindiği üzere, 2014 ve 2015 yılına yönelik toplu sözleşmelerde, 4/C'li çalışanların hem ücretleri arttırılmış hem de kendilerine aile yardımı ödeneği verilmesi kararı alınmıştı. 




Başkanlık, kendi yayınladığı rehberdeki ücretleri güncellerken evli (eşi çalışmayan) ve 2 çocuklu aile üzerinden hesaplama yapmıştır. Bu detaya dikkat edilerek değerlendirme yapılmalıdır.


“Hizmet kolumuza bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyesinde 657 sayılı Kanunun 4/C kapsamında personel istihdam edilmektedir. Kamu konutlarının tahsisi, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak yürürlükte olan Kamu Konutları Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre yapılmaktadır. Ancak, Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde, kamu konutu tahsis edilecek personellerin istihdam şekli belirtilmemekte ve sadece kurum personeli ifadesine yer verilmektedir. Hâlihazırda yapılan uygulamalarda bazı kurumlarda 4/C kapsamında istihdam edilen personele kamu konutu tahsisi yapılmamaktadır’’ denildi.

‘’Kamu konutlarının nasıl kullanılacağına ilişkin düzenlemeler 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasını göstermek üzere çıkarılan Kamu Konutları Yönetmeliğinde yer almaktadır. Bu mevzuatta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personele kamu konutu tahsisine engel bir düzenlemeye yer verilmediği görülmektedir. Dolayısı ile söz konusu mevzuatta belirtilen şartların sağlanması halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4C maddesi kapsamında istihdam edilen personele de kamu konutu tahsis edilebileceği mütalaa edilmektedir.’’

“4C’Lİ PERSONEL KAMU KONUTLARINDAN FAYDALANACAK”

Konuyu değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşüne göre 657 tabi kurumlarda çalışan 4C’li personel kamu konutlarından faydalanabilecek” dedi.Tonbul sözlerine şu şekilde devam etti. 4C’li personelin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında kamu konut tahsisinin önemli olduğunu belirten Tonbul, 4C’li personel için yapılan diğer iyileştirmeleri de hatırlattı. Tonbul, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde DPB, sendikamıza cevaben döndüğü yazıda, 657 tabi kurumlarda çalışan 4C’li personele Koruyucu Giyim Yardımı verilebileceği yönünde bildirmişti. Yine, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edilen 4C’li personele, aile yardımı verilmesi noktasında tereddütlerde sendikamızın çabaları sonucu giderilmiştir.” 


4/C'liler ilgili tüm haberler BURADA!

TORBA YASAYLA KİMİN MAAŞI NE KADAR ARTACAK?
 

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

20'den fazla sorunu içeren taleplerde özellikle kamuda işçi statüsünde çalışmasına rağmen memur işi yapan ünieversite mezunlarının memurluk istekleri, özelleştirme sonrasında kamu kurumlarına atanan 4C'lilerin kadro beklentisi, 2005 sonrası memur olanların 1 derece istekleri ile memur disiplin affı talepleri öne çıkıyor. Kendilerini 'üniversiteli işçiler' olarak tanıtan binlerce 4 ve 2 yıllık üniversite diplomasına sahip kamu görevlisi, memur işi yapmalarına rağmen işçi kadrosunda oldukları için hiçbir hak ve yetkilerinin olmamasından yakınıyor. Bu görevliler memur kadrosuna geçirilerek statü değişikliği yapılmasını istiyor. 4C statüsündeki geçici personel ise büyük sıkıntı içinde olduklarını belirterek, 4B veya 4A yapılarak kadroya geçirilmelerini bekliyor. Bu arada akademik personelin zam talepleri de konular arasında bulunurken bununla ilgili Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın yaptığı , "Öğretim üyelerinin özlük hakları ve ücretleri iyileştirilecek" açıklaması memnuniyetle karşılanırken bir an önce hayata geçirilmesi isteniyor.

HANGİ ÇALIŞAN TORBA'DAN NE İSTİYOR?

TALEPLER NELER?

Torba yasayla çözüm bekleyen sorunlardan bazıları şöyle: Öğretim elamanlarına maaş artışı, 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesi, disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme yapılması, emekli ikramiyesinin hesaplanmasında otuz yıllık süre sınırlamasının kaldırılması, yüksek öğretim mezunu işçilerin memur kadrosuna geçirilmesi, iş ve meslek danışmanlarının kadroya geçiş kaynaklı maaş mağduriyeti, atama yapılacak öğretmen sayısının artırılması...

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR