BIST 8.873
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.241,44
ÖĞRETMEN

13 Şubat cuma günü okullar kapalı mı olacak?

13 Şubat cuma günü okullar kapalı mı olacak? Öğretmenler 13 Şubat cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacak 13 Şubat'ta okullar resmen açık ancak eğitimde aksamalar yaşanabilir.

MEMURLAR- 2014-2015 eğitim- öğretim yılının ikinci yarısı, Türkiye genelinde 17 milyonu aşkın öğrenci ve 910 bin öğretmen için 9 Şubat Pazartesi günü başlamıştı. Yeni eğitim döneminin başlamasının hemen ardından Eğitim Sen, 1 günlük iş bırakma eylemi kararı almıştı. Karar 13 Ocak cuma günü uygulanacak. Türkiye genelinde Eğitim-Sen üyesi öğretmenler grev yapacak.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARI PROTESTO EDİLECEK

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, grev kararının hükümetin eğitim politikalarını eleştirmek amacıyla yapıldığını söyledi ve eğitim alanında alınan kararların kaos yarattığını ileri sürdü.

Bu eğitim- öğretim yılında da öğretmen ve derslik açıklarının arttığı ve açıklara rağmen sadece yeni 15 bin öğretmenin atandığına değinen Kadir Öztürk, uygulamaların laik- bilimsel- demokratik eğitim anlayışı ile temelden çeliştiğini iddia etti.

NÖBET TUTULMUYOR

Öztürk, öğretmenlere nöbetin ücretlendirilmesi için 9 Şubat'tan itibaren Eğitim Sen üyesi hiçbir öğretmenin okullarında nöbet tutmadığını da açıklamıştı.

Öztürk, 13 Şubat Cuma günü, laik, bilimsel, anadinde eğitim ve demokratik yaşam için 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını dile getirdi.

DİSİPLİN İŞLEMİ YAPILACAK

13 Şubat okullarda yapılacak olan iş bırakma eylemine e İzmir'de Valilik tarafından yasaklandı. Yasak yazısında boykot çağrısını yapan BHH için, "Ak Parti karşıtıdır, boykotuna katılana disiplin işlemi yapılsın" denildi.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu’nun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yolladığı gizli yazıda; Alevi örgütleri, Eğitim Sen ve Birleşik Haziran Hareketi'nin (BHH) 13 Şubat’ta ülke genelinde çağrı yaptığı “laik ve bilimsel eğitim” için okul boykotuna katılacak 'milli eğitim personeli' ve 'öğrenciler'e disiplin işlemi yapılması talimatı verildi.

Radikal'in haberine göre, Harputlu, yazısında, “BHH isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ile Ak Parti politikalarının karşıtı” olduğunu, “Boykotlarda Gezi Parkı eylemlerini yeniden canlandırmak ve genel seçimler öncesi karmaşa yaşanmasına sebebiyet vermek” istenildiğini savundu.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu tarafından 6 Şubat’ta İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda, “Gezi Parkı eylemlerinde etkin rol aldığı bilinen gruplardan” ÖDP ve EHP’nin BHH adıyla Mayıs 2014’te bir araya geldiği ifade edildi. Gruba, “Marksist akademisyen ve grupların destek verdiği” ifade edilirken, tamamı yasal olan Fikir Kulüpleri Federasyonu, Gençlik Muhalefeti ve Red Dergisi gibi, “terör örgütlerine müzahir yapılanmaların” da bu oluşuma katıldığı savunuldu. BHH’nin Kasım ve Aralık 2014’te 14 şehirde toplantı yaptığı, bazı üniversitelerle öğrenci meclisleri kurduğu, “Gericiliğe ve Faşizme Karşı Gençlik Çağırıyor” başlıklı yüksek katılımlı toplantılar düzenlendiği anlatıldı. BHH’nin Erdoğan ve AK Parti karşıtı bir çizgi izlediği belirtilerek, şöyle denildi:

“Marksist ve radikal sol grupların, partiler ve oluşumların bir araya gelmesiyle oluşturulan BHH isimli yapılanmanın izleyeceği yol ile mücadele yönteminin sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan ile Ak Parti politikalarının karşıtı olarak, marksist biçimde sokakta mücadele yöntemi olduğu; 7 Haziran 2015 pazar günü yapılacak milletvekili genel seçimleri propaganda sürecinde BHH’nin radikal sol söylemli etkin bir seçim propaganda faaliyeti içerisinde olacağı anlaşılmaktadır.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR