BIST 8.825
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,96
ÖĞRETMEN

11 Şubat'ta İstanbul'da okullar tatil mi?

11 Şubat 2015 Çarşamba günü İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü okullara kar tatili var mı? 11 Şubat İstanbul'da okullar tatil mi son dakika.

MEMURLAR - 11 Şubat 2015 Çarşamba günü İstanbul'da okullar tatil olacak mı? İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle 11 Şubat Çarşamba günü okullara kar tatili var mı? 11 Şubat İstanbul'da okullar tatil mi son dakika.

İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil etti. İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar yağışı, özellikle kentin Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde etkili oluyor. Meteoroloji kar yağışının yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini duyurdu.

İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR YARIN TATİL

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde halen devam eden kar yağışının tahmin edildiği gibi özellikle Boğaz civarı ve Anadolu Yakası'nda etkili olarak geceden itibaren öğle saatlerine kadar devam edeceği, öğle saatlerinden sonra yoğunluğu azalsa bile özellikle ara sokaklarda bırakacağı kütlenin ulaşımda zorluk ve tehlikeye yol açacağı değerlendirilmiştir.

Bu nedenle, Valiliğimizce öğrencilerin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları açısından, anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 11 Şubat Çarsamba günü 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaktır."

KAR YAĞIŞI AKŞAM SAATLERİNDE YOĞUNLAŞTI

Sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nın genelinde yağan, ancak pek fazla etkili olmayan kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Özellikle Kartal, Maltepe, Sancaktepe ve Çamlıca gibi İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Belediye ekipleri yolları açık tutmaya çalışıyor.

TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yoğun kar yağışına, mesai saati bitiminde trafikteki araç sayısının artması da eklenince, akşam saatlerinde trafikte aksamalar meydana geldi. TEM Otoyolu’nun İSTOÇ mevkiinde akşam trafiği kar yağışıyla birlikte daha da yoğunlaştı.

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı Çarşamba günü Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

VALİLİK: METEOROLOJİK VERİLER İNCELENİYOR

İstanbul Valiliği ise öğrencilerin merakla beklediği tatil haberiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecektir."

‘ZİRAİ DON’ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bazı bölgelere zirai don uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda şöyle denildi:

“Bu gece saatlerinden, 13.02.2015 Cuma günü sabah saatlerine kadar zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.”

BOLU DAĞI'NDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Öte yandan Bolu Dağı Düzce kesimi ve D 655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda, kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Kar yağışının etkili olduğu Bolu Dağı Düzce kesimi ve D 655 Batı Karadeniz bağlantı yolunda sürücüler güçlükle ilerliyor. Kar yağışı nedeniyle D 655 karayolunda tırların geçişine izin verilmiyor. Karayolları ekipleri, yolları açık tutmak için küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Trafik ekipleri, kar yağışı ve kaygan zemin nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini, ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığını bildirdi.

KAR VE TİPİ BURSA'DA YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve tipi Bursa’nın İnegöl ilçesinde de etkili oldu. Bursa Valiliğin kararı ile İnegöl İlçesi’ne bağlı Mezitler Mevkii’nde, TIR’ların geçişine çift yönlü olarak izin verilmiyor. TIR’lar, belirlenen bölgelerde bekletiliyor. Bölge Trafik ve jandarma ekipleri zincir takmayan araçların karayoluna çıkmasına izin vermezken, yoğun kar yağışı nedeniyle İnegöl’de 50’ye yakın mahallenin yolu kapandı. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR