BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,00
ÖĞRETMEN

11 Şubat okullar tatil mi? Hangi ilde okullar tatil 11/02/2015

11 Şubat Çarşamba günü hangi illerde okullar için kar tatili kararı verildi. 11 Şubat okullar tatil mi? Hangi ilde okullar tatil 11/02/2015. İşte 11 Şubat okulların tatil olduğu iller.

MEMURLAR - 11 Şubat Çarşamba günü hangi illerde okullar için kar tatili kararı verildi. 11 Şubat okullar tatil mi? Hangi ilde okullar tatil 11/02/2015. İşte

Bugün kar yağışı sebebiyle 8 ilde okullar tatil edildi peki yarın yani 11 Şubat 2015 çarşamba günü okullar tatil mi? Ankara 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı henüz gelmedi. İstanbul Valiliği ise bugün okulları tatil etmedi yarın (11 Şubat 1015 çarşamba günü) için ise değerlendirme meteorolojiden gelecek son hava durumu raporuna göre verilecek.
Denizli, Bursa, Manisa, Bolu , Gümüşhane ve Sakarya illerinde yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşım durma noktasına geldiği için kar tatilleri gündemde.
 

İSTANBUL 'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?
İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılmış sahte hesaptan atılan 'İstanbul 'da 11 Şubat çarşamba günü okullar tatil' twiti ortalığı karıştırdı. Bir çok kişi okulların tatil olduğunu sanırken gerçek kısa süre sonra İstanbul Valiliğin resmi twitter hesabından yapılan açıklamayla ortaya çıktı. Vali Vasip Şahin okullar tatil mi sorusunı hesabından 'Çarşamba günü okulların tatil edilmesi ile ilgili Valiliğimizce alınmış bir karar yoktur. Meteorolojik veriler bu akşam değerlendirilecekir' cevabını verdi. 



İstanbul Valiliği 
bugün okulları yoğun kar yağışı beklenmediği için tatil etmedi. 11 Şubat çarşamba günü için İstanbul Valiliği akşam ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yaparak okulların tatil olup olmayacağına karar verecek. İstanbul 'da yarın için de yoğun kar yağışı bekleniyor. 

11 ŞUBAT ÇARŞAMBA OKULLARDA TATİL KARARI ALAN İL

AFYONKARAHİSAR YARIN OKULLAR TATİL
Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı eğitime yarın ara verildi. Afyon
Valiliğinden  yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, 11 Şubat çarşamba günü okullar bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de yarın bir gün idari izinli oldukları ifade edildi.

MANİSA 2 İLÇEDE OKULLAR TATİL
Manisa 
Kula ve Demirci ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 1 gün süre ile tatil edildiği açıklandı.

Kula Kaymakamı Murat Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada ilk ve orta dereceli okulların yarın 1 gün süre ile tatil edildiğini bildirdi. Demirci ilçesinde de kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği açıklanmıştı.

KONYA OKULLAR TATİL Mİ?
KONYA 'da yoğun kar yağışı etkili olunca 11 Şubat çarşamba günü okullar tatil edildi. Konya 'da yarın için okullardaki kar tatili sadece 2 ilçede geçerli olmak üzere ilan edildi.
 Konya Taşkent ve Derebucak ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın 11 Şubat çarşamba günü tatil edildi. Derebucak'ta kar kalınlığı yer yer 50 ila 60 santimetreye ulaştı. Etkili olan kar yağışı nedeniyle Derebucak ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

ANTALYA AKSEKİ 11 ŞUBAT OKULLAR TATİL
Aksekiilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 11 Şubat çarşamba günü  tatil edildi.

Akseki Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın bir gün süreyle tatil edildiği kaydedildi.

11 Şubat Çarşamba günü okullarda kar tatili kararını alan diğer bir ilde Kars oldu. Kars Sarıkamış Kaymakamlığı yarın yani çarşamba günü için okulların tatil edildiğini duyurdu. Yoğun kar yağışı 41 ilde etkili olduğu için ilerleyen saatlerde 11 Şubat çarşamba günü için yeni tatil kararları alınması bekleniyor. Kar yağışı özellikle Konya, Kocaeli, Kütahya, Eskişehir, Bolu , Sakarya, Manisa, Bursa, Çanakkale illerinde etkili oluyor. Öğrenciler bu illerde valiliklerden gelecek karara kilitlenmiş durumda. 

ANKARA'DA 11 ŞUBAT ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

ANKARA
 'da gece etkili olan kar yağışı öğleden sonra yeniden bastırdı haliyle gözler Ankara Valiliğine döndü. Şu ana kadar Ankara Valiliği okulların tatil olması yönünde bir değerlendirme yapmış değil. Ankara'da yarın da yoğun kar yağışı beklendiği için öğrenciler 11 Şubat Çarşamba günü okulların tatil edilmesi beklentisinde. 

BUGÜN OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?

KARS 'ın Sarıkamış ile Bitlis'in Güroymak ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 şubat salı ve 11 şubat çarşamba günü okullar tatil edildi.
 
Sarıkamış Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının iki gün daha etkili olmasının beklendiği ilçede, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla salı ve çarşamba günü ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.
 
Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü Güroymak'ta da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil edildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayılacağı bildirildi.

ÇANAKKALE 'DE OKULLAR TATİL Mİ?
Çanakkale'nin Yenice ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Alınan bilgiye göre, dün geceden bu yana aralıklarla devam eden ve sabaha karşı etkisini arttıran yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki okullar bugün tatil edildi.

Bu arada Yenice Belediyesi ekipleri, karayollarına bağlı görevlilerle birlikte kar yağışının fazla olduğu noktalar ile ilçe merkezinde kar temizleme çalışması yapıyor.

MUŞ 'TA KAR TATİLİ KAÇ GÜN?

MUŞ 'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerindeki okulların 10 Şubat 2015 Salı tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, yatılı bölge okullarında ise eğitime devam edileceği bildirildi.


AĞRI VALİLİĞİ KAR TATİLİ KARARI

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle kent merkezine bağlı köyler ile Eleşkirt'in köylerindeki okullar ve taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi. Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda ara verildiği vurgulanan açıklamada, merkezdeki okullarda ise eğitime devam edileceği ifade edildi.

Eleşkirt ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle köylerdeki okullar ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle Eleşkirt'te bağlı 55 köy okulu ile taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 10 Şubat Salı ara verildiğini söyledi.

İlçede kar yağışının üç gündür etkili olduğunu ifade eden Zadeleroğlu, "Olumsuz hava şartları nedeniyle ikinci dönemin ilk günü sadece taşımalı eğitimin uygulandığı okullar tatil edilmişti. Fakat bazı köy yollarının kapalı olması nedeniyle yarın hem köy okulları hem de taşımalı sistemin uygulandığı okullar tatil edildi" diye konuştu.

ARDAHAN KAR TATİLİ KARARI

Ardahan'ın Göle ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okulların 10 Şubat Salı tatil edildiği belirtildi.

UŞAK 10 ŞUBAT TATİL EDİLDİ

Uşak'ta olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.



Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında, "hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler" nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 10 Şubat Salı eğitime ara verildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi.

BİTLİS OKULLAR TATİL EDİLDİ
Bitlis merkez ve bağlı köylerde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde okulların salı günü tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği vurgulanan açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelere de bir günlük idari izin verildiği kaydedildi.

BİNGÖL'DE 11 ŞUBAT ÇARŞAM DA OKULLAR TATİL

Karlıova İlçe merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.
 


MANİSA , BOLU VE SAKARYA 'DA ULAŞIM DURDU

MANİSA - İZMİR :Soğuk havanın etkili olduğu İzmir ve Manisa'da yüksek kesimlere kar yağdı.

Manisa'da sabaha karşı başlayan kar yağışı nedeniyle Manisa-İzmir karayolunda ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Sabuncubeli mevkisinde yolun İzmir'den Manisa yönüne tek taraflı trafiğe kapanması ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle, Bornova çıkışındaki 57. Topçu Tugayı önünden itibaren araçların geçişlerine izin verilmiyor. Manisa'dan İzmir'e ilerleyecek ağır vasıtalar ile zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. Sabuncubeli mevkisinde karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

SAKARYA KAR FENA BASTIRDI
Sakarya'da yoğun kar yağışı, sis ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.Kentte gece başlayan kar yağışı ve sis, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. İşleri dolayısıyla araçlarıyla evlerinden çıkmak zorunda kalan sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar ise yüksek kesimlerde etkili olan tipi nedeniyle yürümekte güçlük çekti. 

Serdivan, Camili ve Karaman Mahalleleri'nde sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düştü.

BOLU D 100 YOLU KAPANDI MI?



D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla meydana gelen trafik kazaları, ulaşımda aksamalara neden oluyor. 

Bolu Dağı'nda kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu Yumrukaya mevkiinde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Sabah saatlerinde iki otomobilin bariyerlere çarparak yoldan çıktığı güzergahta, hasarlı kazalar nedeniyle trafik akışı durdu.

Kaza yapan araçların yoldan kaldırılmasının ardından güzergah ulaşıma açılabildi.

Trafik ekipleri, kar yağışı ve kaygan zemin nedeniyle zaman zaman hasarlı trafik kazalarının meydana geldiğini, ulaşımda kısa süreli aksamalar yaşandığını bildirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR