BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
GÜNCEL

100 bin kişiye kamuda iş müjdesi!

Yaşanan terör olaylarından sonra Doğu ve Güneydoğu'da istihdam sorunu da ortaya çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 'Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci'nde 100 bin kişiye iş verilecek.

Terör olaylarında mücadele kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. Hayatin normale dönmesi için çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de 100 bin kişiye kamuda iş istihdamı sağlanması.

Habertürk'te yer alan habere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bizzat takip ettiği planlarda yeni düzenlemeler yapılıyor. Önce 100'e, ardından 61 maddeye düşürülerek sadeleştirilen 'Birlik, Huzur ve Demokrasi Süreci'nde neler olacak? İşte detaylar...

KOORDİNASYON KDGM'DE

Bakanlıkların ve ilgili kurumların üzerinde çalıştığı planın koordinatörü, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı (KDGM) Muhammed Dervişoğlu oldu. Plandaki maddelerin ne kadarının uygulamaya girdiği, Bakanlar Kurulu toplantılarında gündeme gelecek. Bakanlar ve ilgili kurumlar Başbakan Davutoğlu'na bilgi verecek. Plana eklenecek yeni maddeler, öneriler veya plandan çıkarılacak maddelerin koordinasyonunu sağlayacak olan Dervişoğlu, gerektiğinde Bakanlar Kurulu toplantılarına katılacak. 

GENÇLERE KAMUDA 100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Planın en önemli ayaklarından biri istihdam. Bölgedeki vatandaşlar, güvenlikle birlikte en önemli sorun olarak işsizliği görüyor. Başbakan Davutoğlu, Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyelerine önerilerini sordu. Bu önerilerden biri, "100 bin kişiyi kamuda işe alalım. Hiçbir şey olmazsa, çevre düzenlemesi, ağaç ekimi gibi işlerde çalışsınlar. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlar" oldu. Bölgeye pozitif ayrımcılık uygulanacak. Konu, belediyelere de bırakılmayacak. 100 bin kişinin istihdamı için gerekirse yasal düzenleme yapılacak, kamu imkânları sonuna kadar kullanılacak.

NİTELİKLİ PERSONEL BÖLGEYE GÖNDERİLECEK

Bölgeye yönelik, nitelikli personel politikası uygulanacak. Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilecek personelin eğitimli, yetenekli, liyakat sahibi olması sağlanacak. Bu personele, halkın dilinden anlamaları için gerekirse halkla ilişkiler ve psikoloji eğitimi verilecek.

YIKILAN EVLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK

Vatandaşın yıkılan evi, bedelsiz şekilde yeniden inşa edilecek. Kullanılamayacak durumda olanın yerine yenisi verilecek. Sosyal ve ekonomik destekler artırılacak. Belediyelerle ilgili en kısa sürede yasal düzenleme yapılacak. Siyasi adımlar ise operasyonlar bitip kamu güvenliği ve sükûnet tam anlamıyla sağlandıktan sonra gelecek.

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR