BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.412,41
İŞÇİ

100 bin iş yerinde açık iş var!

'100 bin iş yerinde açık iş var' diyen İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nce düzenlenen "İstihdam Politikaları ve Çalışmaları" konulu toplantıya katılan İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, Türkiye'nin terörden sonra en büyük sıkıntısının istihtdam olduğunu söyledi.

Coşkun, dinamik işgücüne rağmen Türkiye'de yeterli nitelikli iş gücünün olmadığının belirterek, Çalışma Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren İŞKUR'un öncelikli görevinin, işverenin aradığı nitelikte işgücü hazırlamak olduğunu ifade etti.

100 BİN İŞ YERİNDE AÇIK İŞ VAR

Coşkun, "Ülkemizde eğitim seviyesi yükseldikçe iş gücüne katılım oranı artıyor. Yine eğitim seviyesi yükseldikçe de işsizlik oranı düşüyor. Şu an İstanbul'da 100 bin iş yerinde açık iş var. İşletmelerin yüzde 70'i aradıkları nitelikte işgücünü bulmakta zorlanıyor. Mesleksizlik ve deneyimsizlik sorunu var" dedi.

 

DANIŞMANLARIMIZ SIKINTI YAŞIYOR

İŞKUR'a bağlı iş ve meslek danışmanının işletmeleri ziyaret ederek oradaki eğitim seviyesi, ortam ve şartlar konusunda bilgi aldığını belirten Coşkun, danışmanlarının bazen gittikleri işletmelede sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR