BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
MEMUR

10 kurumun kadrosu değişti

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılan kadro değişiklikleri yapıldı.

Bazı kamu kurum ve kuruluşlarında Bakanlar Kurulu kararı ile değişiklik yapıldı. İşte o kamu kurumları...

İçişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,  Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, MSB Akaryakıt İkmal ve NATO Pol. Tes. İşl. Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğüne ait dolu kadroların bazılarında derece değişikliği ve boş kadroların bazılarında ise sınıf, unvan ve derece değişiklikleri yapıldı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan 2016/9114 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılan kadro değişikliklerinin bazıları derece terfilerine yönelik olurken, bazıları ise ilk defa/naklen/açıktan atamaya ya da görevde yükselme/unvan değişikliği suretiyle atamaya yönelik değişiklikler şeklinde oldu.

Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığına ait boş kadrolarda yapılan değişikliklerle;

-3 ve 5 inci derecelerde toplam 32 adet Şef kadrosu ihdas edilmesi, bu kadrolara görevde yükselme suretiyle veya naklen atama yapılacağı,

-12. derecede 2910 adet Hizmetli kadrosu ihdas edilmesi, bu kadrolara ilk defa alım yapılacağı,

-Çeşitli derecelerde 91 adet Hemşire kadrosu ihdas edilmesi, bu kadrolara ilk defa/naklen/açıktan atama yapılacağı,

-Çeşitli derecelerde toplam 51 adet Tekniker kadrosu ihdas edilmesi, bu kadrolardan bazıları için unvan değişikliği sınavı açılacağı veya naklen atama yapılacağı şeklinde değerledirildi.

DEĞİŞİKLİK YAPILAN KADROLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR