BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
İŞÇİ

10 ilde annelere kreş desteği!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç sene içerisinde toplam 10 ildeki OSB'lerde işçi anneler için ücretsiz kreşleri hayata geçirmiş olacak. Peki hangi illerde kreşler hayata geçecek? İşte detaylar...

Yaklaşık 3 yıl önce başlatılan 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesiyle kadın işçilerin yoğun olarak bulunduğu Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kreşler kurulması planlanıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, üç sene içerisinde toplam 10 ildeki OSB'lerde işçi anneler için ücretsiz kreşleri hayata geçirmiş olacak.

ANNEMİN İŞİ BENİM GELECEĞİM HAYATA GEÇİYOR!

Aile Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık üç yıl önce başlatılan "Annemin İşi, Benim Geleceğim" projesi ile kadın işçilerin yoğun olarak bulunduğu OSB'lere kreşler kurulması planlanıyor. Borusan Holding'in de ortağı olduğu proje çerçevesinde, kadın işçilerin çocuklarının OSB'ler içerisindeki kreşlerden ücretsiz faydalanması ve çocukların bakım sorununun ortadan kaldırılması hedefleniyor.

2019 YILINA KADAR TAMAMLANMIŞ OLACAK!

Bakanlık, şimdiye kadar Adıyaman ve Afyon OSB'lerde kreş yapımının tamamlanıp faaliyete geçirilmesini sağladı. Bakanlık, bu yıl farklı bir ildeki OSB'de de kreş temelini atmayı planlıyor. 2019 yılına kadar ise 10 ilde bulunan OSB'lerde işçi anneler için kreşler kurulmuş olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR