BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
İŞ İLANLARI

10 bin köy korucusu alınacak

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen köy korucularıyla ilgili açıkama yaptı. Sözen, "Mayıs ayı itibariyle 10 bin köy korucusu alınacak" dedi.

Terörle mücadelede yeni dönem geliyor. Askere tanınan yeni haklardan sonra terörle mücadele konusunda 10 bin köy korucusunun alınacağını açıklandı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yaptığı açıklamada, yeni korucuların ülkeye 'taze kan' olacağını bildirerek, "Terörle mücadelede 50 bin kişilik grupla arzu ettiğimiz seviyede bütün olaylara yetişemiyoruz. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu daha önce '5 bin korucu alımından sonra 10 bin kişinin alınacağını' söylemişti. 5 bin korucu alımı için teşekkür ediyoruz. Bize söz verilen diğer korucu kadrosunun da ivedi şekilde korucu camiasına taze kan olmasını istiyoruz" dedi.

Geçen hafta İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay ile yeni korucu alımına ilişkin görüştüklerine değinen Sözen, şöyle devam etti:

"Mayıs ayı ortalarında 10 bin korucu kadrosu alımı için planlama yapıldı. Bununla ilgili Meclis'ten herhangi bir kanuna gerek yok. Korucu sayısının 60 bine kadar çıkarılması için yetki yıllar önce Bakanlar Kuruluna verildi. Şu anda hükümetimizin elinde 10 bin korucu alacak kadar yetki düzenlemesi var. Bu yetki sadece bakanlar kurulunda imzaya açılıp korucular valiliklerin emrine tahsis edilebilecektir."

Sözen, korucu alımlarında güvenlik soruşturması ve askerlik şartının olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR