BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.430,01
MEMUR

10 bin 613 gazi ve şehit yakını kamuda!

Gazi ve şehit ailelerinin yakınlarının kamuya istihdamından 10 bin 613 kişi yararlandı.

Şehitlerin ailelerinin ve gazilerin kamuda istihdam hakkı var. Çok fazla bilinmese de bu haktan bugüne kadar 10 bin 613 kişi faydalandı. 17 Mart tarihinde de bu kapsamda 4 bin 325 kişinin ataması yapıldı.

Terörle mücadele kapsamında şehit olmuş kişilerin yakınlarının, sivil şehitlerin ailelerinin ve gazi olmuş kişilerin kamuda istihdam hakkı bulunuyor. Ancak pek çok şehit yakını veya gazi bu hakkı bilmediği için ne yazık ki kamuda istihdam edilme hakkından yararlanamıyor. Bugüne kadar 10 bin 613 hak sahibi bu kapsamda kamuda istihdam hakkına kavuştu. Ancak konuyla ilgili yönetmeliğin kapsamının çok geniş olması nedeniyle pek çok kişinin başvurma hakkı var. 17 Mart tarihinde bu kapsamda 4 bin 325 kişinin ataması yapıldı.

MADENCİ YAKINLARI DA BU KAPSAMDA

Akşam'ın haberine göre,Terörle mücadele kapsamında görev yapan devlet memurları ve memurların saldırıya maruz kalan eş, çocuk, anne baba ve kardeşleri istihdam hakkına sahip. Yani kendilerine terörle mücadele kapsamında aylık bağlanan kişiler kamuda istihdam hakkı elde edebiliyorlar. Kamuda istihdam hakkı sivil şehit sayılanları da kapsıyor. Örneğin Soma'da hayatını kaybeden madencilerimizin yakınları da kamuda istihdam hakkından yararlanabilirler.

Eşi veya çocuğu yoksa kardeşinin

Ayrıca şu kişilerin kamuda istihdam hakkı var:

- Kendisine nakdi tazminat veya aylık bağlanan harp ve vazife malullerinin kendisi,

- Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının erbaş ve erler dahil askeri personeli ile Emniyet Teşkilatından Emniyet Hizmetleri Sınıfına mensup personelden vazife malulü sayılanların kendisi, ayrıca bu kişilerin eşi veya çocuğu, eşi veya çocuğu yoksa kardeşlerinden birisi olmak üzere bir kişinin istihdam hakkı var.

ATAMALAR KURAYLA

HAK sahipleri, bulundukları ildeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvuracaklar ve istihdam talep formu dolduracaklar. Kimin hak sahibi olduğuna ise illerde vali veya görevlendirdiği vali yardımcısının başkanlığındaki komisyon karar verecek. Atamaları 31 Aralık 2015 tarihine kadar kura yöntemiyle yapılacak. Bu tarihten sonra ise atamalar doğrudan Devlet Personel Başkanlığı'nın onayı alınarak ve başvuru sonrası 45 gün içinde yapılacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR