BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

1 Mayıs için İstanbul'da üst düzey önlem

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, yaklaşan 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul genelinde alınacak önlemleri açıkladı.

İSTANBUL 1 Mayıs'ı Bakırköy'de kutlamaya hazırlanıyor. Yapılacak kutlama için de bir sürü önlemler alınmaya devam ediyor.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü İstanbul'da bir bayram tadında ve havasında kutlamaları için ellerinden gelen her türlü tedbirin alınacağını belirtti. Hem mitinglerin rahat geçmesi hem de vatandaşların etkinliklerini huzurlu bir şekilde yapmalarının öncelikli amaçları olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu noktada miting alanlarında, girişlerde ve güzergah üzerlerinde üst düzey tebdirler uygulanacak. Sendikaların, konfederasyon gibi sivil toplum kuruluşlarının Taksim Anıtı'na çelenk koymalarına müsaade edeceğiz" dedi.

ULAŞIMDA KOLAYLIK SAĞLANACAK

İstanbul Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak kutlamalara toplu ulaşım için özel düzenleme yapılacağını kaydeden Şahin, "Ulaşım için belediye ve toplu taşıma kurumlarıyla diyalog halindeyiz. Vatandaşlarımızın miting alanına erişimi için her türlü kolaylık sağlanacaktır. Metro, metrobüs, iskele gibi merkezi duraklarda güvenlik önlemlerini artıracağız" diye konuştu. 

ANKARA'DA ADRES KOLEJ MEYDANI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ankara'da ise Kolej Meydanı'nda kutlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Valiliği 1 Mayıs Pazar günü, 11.00-16.00 saatleri arasında Kolej Meydanı'nda yapılacak kutlamalar için her türlü tedbirin alındığını belirtti. Öte yandan İzmir ve Manisa'da 1 Mayıs'ı kaosa çevirmek isteyenlere operasyon yapıldı. 8 ayrı adrese yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR