BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
GÜNCEL

1 Mayıs günü resmi yerler açık mı?

1 mayıs resmi tatil mi cuma günü resmi yerler açık mı sorusunu cevaplandı. 1 Mayıs'ta işçiler ve memurlar 3 gün tatil yaparken, resmi kurumlar ise kapalı olacak.

1 Mayıs işçi bayramı ülkemizde resmi gün olarak kabul edildi ve tüm yurtta resmi tatil olarak kutlanmaya başladı. Bu sene 1 Mayıs 2015 cuma gününe denk gelecek ve milyonlarca çalışan, memur ve işçi resmi tatil yapacak. 1 Mayıs tatilinin cuma gününe denk gelmesi ile tam 3 gün tatil yapacak olan çalışanlar 4 Mayıs pazartesi günü iş başı yapacak. Peki 1 Mayıs cuma günü resmi kurumlar, bankalar, PTT, devlet kurumları açık olacak mı? Yapılan son açıklmaya göre özel durumlar dışında bankalar ve resmi kurumlar kapalı olacak.

1 MAYIS TATİLİ UZUYOR

Bu iki günlük tatilin arkasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olması sebebiyle tüm öğrencilere ve tüm çalışanlara tatil olacak. 2 Mayıs Cumartesi ile 3 Mayıs Pazar günü haftasonu tatillerinin eklenmesiyle tatil 5 güne kadar uzayabilecek.

TEOG SINAVI KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

1 Mayıs'ta okullar tatil olacak mı? Bilindiği üzere TEOG sınavı 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Öğrenciler ise 1 Mayıs'ta okulların tatil olup olmadığını merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı konuya açıklık getirdi.

29-30 Nisan TEOG sınavının ardından 1 Mayıs'ta resmi tatil ilan edildi ve buna göre tatil süresi 5 güne kadar uzadı.

Nisan sonunda hangi günler okullar tatil edildi? 8. sınıf öğrencilerinin gireceği bu sınavların yapıldığı tüm ortaokullarda diğer öğrenciler (5, 6 ve 7. sınıf) ders yapmayacak. Aynı şekilde ortaokullarla birlikte aynı bahçede eğitim gören ilkokullarda da ders yapılmayacak. 29 Nisan Çarşamba günü ile 30 Nisan Perşembe günleri milyonlarca öğrenci için tatil olacak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR